Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Vesti

OPREZNO U SAOBRA─ćAJU!


Opština Srbobran i Savet za bezbednost saobra─çaja postali su deo velike kampanje Agencije za bezbednost saobra─çaja, Uprave saobra─çajne policije MUP-a, JP Putevi Srbije, Auto-moto saveza Srbije i kompanije EđÜO Srbija, pod nazivom "VOZI ODMORAN". đÜampanja ima za cilj smanjenje broja saobra─çajnih nezgoda u letnjim mesecima, kada je saobra─çaj pove─çan.


"Tokom kampanje bi─çe apelovano na voza─Źe da na put krenu odmorni, zdravi i naspavani, kao i da na svaka dva sata naprave pauzu od minimum 15 minuta. Tako─Ĺe, voza─Źima ─çe biti skrenuta pa┼żnja da zbog visokih temperatura treba da koriste klima ure─Ĺaj u vozilu umereno, tako da razlika izme─Ĺu spoljašnje i unutrašnje temperature bude oko sedam stepeni. Aktivnosti u okviru kampanje Vozi odmoran sprovodi─çe se do 15. septembra širom zemlje", navodi se u saopštenju.

Tako─Ĺe, pripadnici saobra─çajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, od 7. do 14. avgusta, sprovodi─çe me─Ĺunarodnu akciju poja─Źane kontrole saobra─çaja koja ─çe biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.

Tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja ─Źlanica organizacije ROADPOL (mre┼ża saobra─çajnih policija Evrope), saobra─çajna policija ─çe anga┼żovati sve raspolo┼żive ure─Ĺaje za merenje brzine kretanja - ru─Źne radare, radare u sistemima video nadzora i ure─Ĺaje za merenje brzine u vozilima bez obele┼żja policije, takozvanim presreta─Źima, dok ─çe na auto-putevima biti merena i prose─Źna brzina kretanja vozila koriš─çenjem proširenog i unapre─Ĺenog sistema.

Odre─Ĺeni broj patrola snima─çe brzinu kretanja bez zaustavljanja voza─Źa, a vlasnici vozila koja budu snimljena u prekora─Źenju brzine dobi─çe na ku─çnu adresu poziv da se izjasne o identitetu osobe koja je u─Źinila prekršaj.

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom apeluje na sve voza─Źe da poštuju ograni─Źenje brzine kretanja. 

Postavio: Administrator dana 2023.08.08

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 41
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen