Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

STIŽE NOVAC ZA ADAPTACIJU ZGRADE ŠKOLE U NADALJU!


OSNOVNA ŠKOLA u Nadalju dobija termoizolaciju krova i tavana na zgradi.


Ugovori u vrednosti od 181 milion dinara uručeni su danas predstavnicima obrazovno-vaspitnih ustanova u Skupštini AP Vojvodine. Sredstva su namenjena za rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju, investiciono i tekuće održavanje objekata pokrajinskih škola. Jedan od ugovora pripao je Osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin Uča" iz Nadalja, prema kom je za termoizolaciju fasade i tavane na starom delu objekta obezbeđeno 12.726.690 dinara.

"Investicioni konkurs u oblasti obrazovanja u ukupnoj vrednosti od 400 miliona dinara raspisali smo 12. jula i bio je otvoren do 11. avgusta 2023. godine. Međutim, 25. jula smo doneli odluku o dopuni konkursa, kako bi se urgentno sanirali školski objekti koji su pretrpeli štetu usled nedavnih vremenskih nepogoda. Tim povodom, prošle nedelje smo uručili ugovore u vrednosti od 219 miliona dinara“, podsetio je potpredsednik Pokrajinske vlade i resorni sekretar Žolt Sakalaš.

Prilikom prijave na konkurs, predstavnici ovih ustanova su naglasili da se najveće potrebe odnose na rekonstrukciju krova, sanaciju i termoizolaciju fasada, zamenu prozora i fasadne stolarije, te  rekonstrukciju grejanja, sanaciju sanitarnih čvorova, rekonstrukciju kuhinja, zamenu podova i tekuća održavanja.

"Veoma je važno obezbediti odgovarajuću infrastrukturu po evropskim standardima, koja zadovoljava potrebe novog tehnološkog razvoja, a pored toga – kontinuirano finansirati objekte koje koriste vaspitno-obrazovne ustanove. Pokrajinska vlada je samo u 2023. godini uložila oko 1,7 milijardi dinara u školske zgrade“, naveo je Sakalaš. Ugovori su uručeni predstavnicima šesnaest obrazovno-vaspitnih ustanova, i to za petnaest osnovnih škola i jednu srednju školu s teritorije AP Vojvodine. 

Postavio: Administrator dana 2023.08.24

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 44
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen