Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

INVESTICIJE U ŠKOLE JE ULAGANJE U BUDUĆNOST NAŠE SREDINE!


Kompletno krečenje škole, zamena dotrajalih oluka i uređenje dvorišta je investicija vredna oko dva miliona dinara i posao je pri kraju tako da škola u Turiji u novom ruhu dočekuje svoje đake. U ovo su se uverili i članovi užeg opštinskog rukovodstva koji su jutros posetili školu u Turiji.


U poseti školi bili su Radivoj Debeljački, predsednik opštine, zamenica, Milica Zarić i resorni član Opštinskog veća Kočiš Kristijan. Bila je ovo prilika i da porazgovaraju sa direktorkom škole Branislavom Zeremski i dobiju informacije iz prve ruke oko toga kako su tekli radovi.

- Pored ovog značajnog posla opština je obezbedila i besplatne udžbenike za sve đake prvake u našoj opštini što je znak pažnje, ali i finansijska podrška roditeljima na početku školovanja njihove dece, kazao je ovom prilikom Radivoj Debeljački i dodao:

- Nastavljamo da brinemo o našim školama i investiciona ulaganja će se nastaviti gde god je to potrebno i neophodno kako bi smo obezbedili što bolje uslove za školovanje dece. U dva navrata obezbedili smo ukupno 19 miliona dinara na konkursima kod Vlade AP Vojvodine koja je prepoznala naše projekte kao dobre i ovaj novac će biti upotrebljen za rekonstrukciju škole u Nadalju gde je potrebno uraditi kompletnu sanaciju krova u starom delu škole, kao i da se uradi kompletna izolacija tog prostora. U tom smislu smo veoma zadovoljni pošto na taj način zaokružujemo priču, jer podsetiću već smo uredili dvorište i igralište gde nam je finansijski pomogao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu na čemu smo posebno zahvalni. Kao lokalna samouprava naš zadatak je da brinemo o našim školama i obezbedimo što bolje uslove za školovanje dece. Upravo zato pred nama je još jedan značajan posao, radimo na obezbeđivanju finansijskih sredstava kako bi smo i u Srbobranu u OŠ "Vuk Karadžić" uradili sanaciju krova koji je nažalost u lošem stanju. Za taj posao, rekonstrukciju celokupnog krova, potrebno je oko 14 miliona dinara što nisu mala sredstva i tu takođe očekujemo podršku iz pokrajine. Nadam se da bi ovaj problem trebali da rešimo na proleće.

Govoreći o ulaganjima u prosvetu, Debeljački je još kazao:

- Takođe, dobra vest je da je Pokrajinska vlada odobrila projekat vredan 1.7 miliona dinara za stolariju u Gimnaziji i srednjoj stručnoj školi u Srbobranu. Podsetiću da smo u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" obezbedili video nadzor i pri kraju je izrada projekta kompletne rekonstrukcije ove škole, tako da smatram da možemo biti zadovoljni postignutim rezultatima u prosveti. Uspeli smo da uđemo u jedan investicioni ciklus kako bi podigli nivo usluga u našim školama i spremno dočekujemo novu školsku godinu sa željom da se ove aktivnosti nastave. U ime lokalne samouprave bitno je da se kaže da imamo veliku i značajnu podršku Pokrajinske vlade koja je prepoznala značaj i potrebu da se pomogne malim sredinama kakva je naša. Srećni smo i zadovoljni zbog toga, naročito ako imamo u vidu da je škola u Nadalju uvela dvosmenski rad, da nam se rađa sve više dece i zato je važno da pratimo te brojke i srazmerno ulažemo u osnovno i srednje obrazovanje kako bi deca koja dolaze imala što bolje uslove. Smatram da je to jedan od naših osnovnih zadataka i da koliko god možemo stimulativnim mera i obezbeđivanjem što boljih uslova za decu učinimo sve kako bi oni ostali ovde i kako bi u budućnosti imali uslove da zasnuju porodicu i ne odlaze u veće sredine.

Direktorka škole, Branislava Zeremski je zahvalila na kontinuiranoj podršci koju ova ustanova ima od lokalne samouprave, ali i donatoru koji je pomogao da se krečenje škole obavi do početka nove školske godine. Ona je kazala da je škola takva institucija gde uvek postoji prostor za nadogradnju i ulaganje, pa je pozvala bivše učenike ove škole koji mogu da pomognu i imaju želju da uvek mogu da dođu i da je svaka pomoć i podrška dobrodošla.

- Takođe želim da kažem da besplatni učenici i besplatna užina mnogo pomažu roditeljima i mi to vidimo. Naša želja je da imamo što više dece u školi i sve ovo što radimo je upravo sa tim ciljem. Nadamo se i isčekujemo te dane da imamo više dece u dvorištu i učionicama. Trenutno imamo dvadeset jednog prvaka i ukupno 163 učenika, a imamo prostora za više. 

Postavio: Administrator dana 2023.08.29

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 32
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen