Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/4130/besplatni-pregledi-kod-dermatologa/

Verzija za tampu / To ScreenviewBESPLATNI PREGLEDI KOD DERMATOLOGA


Milica Zarić, predsednica Saveta za rodnu ravnospravnost, pozvala je sve građane Srbobrana, Turije i Nadalja da iskoriste priliku i besplatno i brzo se pregledaju kod najeminentnijih lekara dermatologa, te tako na vreme otkriju sve vrste promena na koži, koje umeju biti i veoma opasne ukoliko se ne uzmu ozbiljno i pravilno ne tretiraju. Pregledi će se obaviti 16.09. u Domu zdravlja "dr Đorđe Bastić" u Srbobranu. 


Udruženje dermatovenerologa Srbije organizovalo je konferenciju za novinare u Beogradu u cilju najave ovogodišnje akcije besplatnih dermoskopskih pregleda za stanovništvo koje je izloženo većoj UV radijaciji kao i u regijama gde nema dermatologa.

Upravo to je i najavila prof. dr Danica Tiodorović, predsednica Udruženja.Prof. dr Tiodorović je istakla da će narednih nedelja biti organizovani besplatni pregledi u nekoliko lokalnih samouprava u Vojvodini, između ostalih i u Srbobranu i to 16. septembra. Udruženje želi da skrene pažnju na značaj rane dijagnostike karcinoma kože, čija je incidenca u stalnom porastu poslednjih godina. Besplatne dermoskopske preglede obavljaće vrhunski dermatolozi, eksperti u obasti dermoskopije, a svi pacijenti kojima budu dijagnostikovane sumnjive promene, biće upućeni hirurgu radi ekscizije i patohistološke verifikacije.Pored rane dijagnostike, Udruženje dermatovenerologa Srbije svoje aktivnosti usmerava ka edukaciji najmlađih, a sve u cilju sticanja zdravih navika u smislu pravilnog ponašanja na suncu, a u cilju prevencije karcinoma kože.

Ove godine obavljena je edukacija dece u kampu našeg proslavljenog odbojkaša Vanje Grbića koji podržava ovu kampanju. Deca u kampu informisana su o štetnosti pregorevanja, opasnosti solarijuma i kao i načinu pravilnog ponašanja na suncu. Pored edukacije dece u ovom kampu,  realizovani  su i besplatni dermoskopski pregledi.Prof. dr Dušan Škiljević, član Izvršnog odbora Udruženja dermatovenerologa Srbije, najavio je registar za psorijazu i skrenuo pažnju na nedostatak terapije za pacijente za hidradentis suporativom.

Ovim putem pozivamo  i sve ostale zainteresovane da se odazovu akciji besplatnih preventivnih pregleda, a na ovim akcijama moguće je dobiti i korisne savete o pravilnom ponašanju na suncu, o značaju samopregleda i pravovremenog javljanja dermatologu.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign