Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

"DECA U SVIM VRTIĆIMA SU NAŠ PRIORITET"


Delegacija Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, koju je predvodio predsednik Arpad Fremond, posetila je u utorak vrtić "Barbi" Predškolske ustanove "Radost". Poseta je upriličena povodom početka rada dnevnog boravka u ovom vrtiću. 


Otvaranje dnevnog boravka je od velike pomoći zaposlenim roditeljima, koji su decu do sada vodili u okolne vrtiće, zaključeno je prilikom posete.

U ime Opštine Srbobran delegaciju iz Subotice dočekale su Milica Zarić, zamenica predsednika Opštine Srbobran, Biljana Bajić, direktorka PU "Radost",  članovi Opštinskog veća Beata Sabadoš Fodor i Кristijan Кočiš, kao i Nandor Brašnjo, odbornik u Skupštini opštine Srbobran. Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine predstavljala je i Erika Munjin Sokola, članica ovog tela iz Srbobrana.

Predsednik Nacionalnog saveta Mađara Arpad Fremond zahvalio je lokalnoj samoupravi na pomoći pri otvaranja dnevnog boravka u vrtiću "Barbi", i istakao da je Opština Srbobran izdvojila značajna sredstva za opremanje prostora. On je dodao da je NSM dodatno izdvojio 100.000 dinara za krevete sa opremom za decu.

"Pre par godina uz pomoć Nacionalnog saveta objekat 'Barbi' je dobio novo dečije igralište, potpuno je sređeno grejanje i zamenjeni su svi prozori. Radujem se što smo sve vreme lepo sarađivali sa lokalnom samoupravom i u njoj našli partnera. Ovaj projekat rezultat je ekipnog rada", rekao je Fremond i istovremeno izrazio nadu da će lokalna samouprava uspeti da održi radna mesta neophodna za rad dnevnog boravka, jer je sve to od posebnog značaja za ovdašnju mađarsku zajednicu.

U objekat je upisano 35 mališana, a 15 koristi usluge celodnevnog boravka. Milica Zarić, zamenica predsednika Opštine Srbobran, istakla je da je od ukupno devet vrtića Predškolske ustanove "Radost", od ove godine usluga celodnevnog boravka funkcioniše u čak sedam.

"Zajedno sa Nacionalnim savetom mađarske nacionalne manjine obezbedili smo krevete, posteljinu, jastuke i igračke za decu, i ovo je samo jedan u nizu projekata koje smo zajedno uspešno realizovali. Deca u svim vrtićima u Srbobranu, Turiji i Nadalju naš su prioritet i trudićemo se da sve objekte jednako opremamo i unapređujemo", rekla je Zarić. 

Postavio: Administrator dana 2023.09.20

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 65
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen