Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/4141/-deca-u-svim-vrtiima-su-na-prioritet/

Verzija za Ütampu / To Screenview"DECA U SVIM VRTI─ćIMA SU NA┼á PRIORITET"


Delegacija Nacionalnog saveta ma─Ĺarske nacionalne manjine, koju je predvodio predsednik Arpad Fremond, posetila je u utorak vrti─ç "Barbi" Predškolske ustanove "Radost". Poseta je uprili─Źena povodom po─Źetka rada dnevnog boravka u ovom vrti─çu. 


Otvaranje dnevnog boravka je od velike pomo─çi zaposlenim roditeljima, koji su decu do sada vodili u okolne vrti─çe, zaklju─Źeno je prilikom posete.

U ime Opštine Srbobran delegaciju iz Subotice do─Źekale su Milica Zari─ç, zamenica predsednika Opštine Srbobran, Biljana Baji─ç, direktorka PU "Radost",  ─Źlanovi Opštinskog ve─ça Beata Sabadoš Fodor i đÜristijan đÜo─Źiš, kao i Nandor Brašnjo, odbornik u Skupštini opštine Srbobran. Nacionalni savet ma─Ĺarske nacionalne manjine predstavljala je i Erika Munjin Sokola, ─Źlanica ovog tela iz Srbobrana.

Predsednik Nacionalnog saveta Ma─Ĺara Arpad Fremond zahvalio je lokalnoj samoupravi na pomo─çi pri otvaranja dnevnog boravka u vrti─çu "Barbi", i istakao da je Opština Srbobran izdvojila zna─Źajna sredstva za opremanje prostora. On je dodao da je NSM dodatno izdvojio 100.000 dinara za krevete sa opremom za decu.

"Pre par godina uz pomo─ç Nacionalnog saveta objekat 'Barbi' je dobio novo de─Źije igralište, potpuno je sre─Ĺeno grejanje i zamenjeni su svi prozori. Radujem se što smo sve vreme lepo sara─Ĺivali sa lokalnom samoupravom i u njoj našli partnera. Ovaj projekat rezultat je ekipnog rada", rekao je Fremond i istovremeno izrazio nadu da ─çe lokalna samouprava uspeti da odr┼żi radna mesta neophodna za rad dnevnog boravka, jer je sve to od posebnog zna─Źaja za ovdašnju ma─Ĺarsku zajednicu.

U objekat je upisano 35 mališana, a 15 koristi usluge celodnevnog boravka. Milica Zari─ç, zamenica predsednika Opštine Srbobran, istakla je da je od ukupno devet vrti─ça Predškolske ustanove "Radost", od ove godine usluga celodnevnog boravka funkcioniše u ─Źak sedam.

"Zajedno sa Nacionalnim savetom ma─Ĺarske nacionalne manjine obezbedili smo krevete, posteljinu, jastuke i igra─Źke za decu, i ovo je samo jedan u nizu projekata koje smo zajedno uspešno realizovali. Deca u svim vrti─çima u Srbobranu, Turiji i Nadalju naš su prioritet i trudi─çemo se da sve objekte jednako opremamo i unapre─Ĺujemo", rekla je Zari─ç.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign