Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/4147/donatorsko-vee-u-svetosavskom-domu/

Verzija za štampu / To ScreenviewDONATORSKO VEČE U SVETOSAVSKOM DOMU!


Okupili su se Srbobranci u subotu uveče u crkvi pravoslavnoj na večernjoj službi, a potom su se preseli u Svetosavski dom gde je održana donatorska večera za uvažene zvanice. 


Sa blagoslovom Njagovog Preosveštenstva Episkopa bačkog gospodina dr Irineja, u subotu, 23. septembra 2023. godine, u dvorani Svetosavskog doma pri Svetobogojavljenskom hramu u Srbobranu, održana je dobrotvorna večera.

Pre večere, prezviter Srboljub Srdić, nastojatelj Svetobogojavljenskog hrama, pozdravio je sve prisutne i upoznao ih sa tekućim radovima na rekonstrukciji hrama i radovima na zameni krova.

 

@srbobrannet

 

♬ original sound - Srbobran.net

 

Dobrotvornoj večeri su prisustvovali: protojerej Vladislav Pajić, arhijerejski namesnik bečejski, Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, Radivoj Paroški, zamenik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, ugledni privrednici i parohijani Srbobrana.

U narodnim nošnjama nakon večernje službe goste na večeri pozdravili su dočekali i počastili, pored domaćina, hlebom i pogačom članovi KUD-a BARD koji su prigodnim programom uveličali svečanost.

Kako saznajemo na dobrotvornoj večeri su prikupljena određena novčana sredstva, a očekuju se dodatna sredstva koja će omogućiti uspešan završetak radova na krovnoj konstrukciji Svetobogojavljenskog hrama u Srbobranu.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Srbobran i hrišÄ‡anstvo, nekad i sad" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign