Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

SRBOBRAN I GACKO USPOSTAVILI KONTAKT I DOGOVORILI PRVE ZAJEDNI─îKE KORAKE U BUDU─ćNOSTI


Odlazak u Gacko delegacija Opštine Srbobran je iskoristila za uspostavljanje kontakata koji mogu prevazi─çi inicijalnu kulturnu saradnju dva mesta. Na─Źelnik ove opštine u Republici Srpskoj, Ognjen Milinkovi─ç, ugostio je u svom kabinetu Radivoja Debelja─Źkog, predsednika Opštine Srbobran i Milicu Zari─ç, zamenicu predsednika Opštine Srbobran, kako bi se upoznali i razgovarali o mogu─çim pravcima saradnje u budu─çnosti.


- Hvala svima što su nam omogu─çili da se ose─çamo kao kod ku─çe, nadam se da smo napravili prvi korak za budu─çnost i vreme pred nama, u kojem ─çemo graditi saradnju izme─Ĺu za Srbobran i Gacko, prvo na nivou kulture, a ve─ç smo razgovarali i o drugim mogu─çim poljima saradnje, kazao je prilikom ovog susreta Debelja─Źki i dodao:

- Naš cilj je kroz kulturnu saradnju stvoriti uslove za edukaciju mladih ljudi, iz Gacka i Srbobrana, o istorijskim ─Źinjenicima, o kulturnim doga─Ĺajima, o raznim manifestacijama koje neguju upravo to se─çanje, i u Hercegovini i u srpskoj Vojvodini. ─îast nam je i zadovoljstvo što smo posetili Gacko, što smo bili deo za doma─çine va┼żnih ‘─ćorovi─çevih susreta’, i nadam se da ─çemo u budu─çnosti nastaviti saradnju. Ovo je moja prva zvani─Źna poseta Hercegovini, do sada naš grad nije imao ozvani─Źenu saradnju sa nekim od gradova iz ovog dela Republike Srpske, i mo┼żda je ovo šansa da iz saradnje koju uspostavljamo u narednom periodu do─Ĺemo i do bratimljenja Srbobrana i Gacka. No, hajde da sada u praksu pretvorimo ovo dogovoreno na nivou kulture, da naša deca po─Źnu da u─Źe o stvari koje su va┼żne za naša dva mesta, kao i za ceo srpski narod. Mnogo je prostora za saradnju, ─Źulo se mnogo dobrih ideja, ali je najva┼żnije da smo uspostavili veze i pokazali odlu─Źnost da budemo partneri i prijatelji. Svi smo mi jedan narod koji treba da se što ─Źvrš─çe povezuje.

Sa ništa manje entuzijazma nije govorio ni na─Źelnik Opštine Gacko, Ognjen Milinkovi─ç, isti─Źu─çi koji su to prvi koraci saradnje dve opštine.

- Dogovorili smo naše prve korake, a to je dolazak dece iz Srbobrana u Gacko, poseta va┼żnim i znamenitim mestima ovog kraja, njihovo upoznavanje sa istorijskim nasle─Ĺem Gacka i Hercegovine. To ─çe otvoriti saradnju i na turisti─Źkom planu, mi mo┼żemo ponuditi usluge našeg Planinarskog doma, što mo┼że biti zanimljivo ljudima iz ravnice, a otvoreni smo i za sve druge vidove saradnje i izgradnje odnosa. Prostor saradnje na polju privrede je, verujem, neograni─Źen, Srbobran i Vojvodina su srpska ┼żitnica i srpski hleb, a i mi imamo potencijala i kvalitetnih proizvoda, posebno u oblasti sto─Źarstva. O tome ─çemo sadr┼żajnije i preciznije razgovarati u nekim budu─çim susretima. 

Postavio: Administrator dana 2023.09.27

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen