Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Zdravstvo

DEFIBILATOR ZA DOM ZDRAVLJA


Danas je u prostorijama Doma zdravlja "Dr Đorđe Bastić", u prisustvu stručnog lekarskog i srednjeg medicinskog osoblja, urađena prezentacija još jednog vrhunskog elektromedicinskog uređaja - defibrilatora. Aparat se koristi za defibrilaciju srca, utvrđuje prisustvo ili poremećaje srčanog ritma, i pomoću električnog udara, "elektrošoka", normalizuje rad srca.


 Koristi se kao sredstvo prve pomoći kod srčanog udara i drugih poremećaja ritma.Proizvođač danas prezentovanog defibrilatora je renomirana japanska kuća 'Nihon Kohden'. Aparat će biti u upotrebi u Službi hitne medicinske pomoći. Inžinjerska ekipa kuće dobavljača je iscrpno upoznala buduće rukovaoce s ozbiljnim tehničkim mogućnostima aparata. Ovaj sinhrono-asinhroni prenosivi defibrilator nabavljen je sredstvima Doma zdravlja 'Dr Đorđe Bastić' i vredan je 800.000 dinara.

"Uvereni smo da će nabavka ovog aparata obezbediti dodatne mogućnosti u procedurama lečenja naših pacijenata, kao i sigurnost i zadovoljstvo u radu lekara i tehničkog osoblja", saopšteno je iz Doma zdravlja. 

Postavio: Administrator dana 2023.09.27

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 72
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen