Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

DANI KULTURNE TRADICIJE U DOMU KULTURE


Dobro došli na tradicionalnu manifestaciju „Dani kulturne tradicije“ koja se ove godine održava 22. put, uputili su poziv iz Doma kulture. Tema ovogodišnje manifestacije su svadbeni običaji kod Srba i Mađara.


Prvog dana manifestacije, u ponedeljak 09. oktobra, u 19 časova možete pogledati izložbu „Devojačka sprema“. Кroz izložbu će vas stručno voditi etnološkinja, muzejska savetnica Muzeja Vojvodine Ljiljana Trifunović. Izloženi eksponati su prikupljeni od naših sugrađanki i udruženja.

Drugog dana, u petak 13. oktobra, u 19 časova bićete u prilici da pogledate modnu reviju frizura i venčanica. Za frizure su zaduženi učenici Gimnazije i stručne škole „Svetozar Miletić“ u Srbobranu – odsek frizer, a venčanice obezbeđuje studio venčanica „Goga stil“ iz Novog Sada (sponzor).

Treći dan, subota 14. oktobar, je rezervisan za prikaz svadbenog običaja „Mešoviti brak“ gde ćete se upoznati sa običajima koji su u savremenom životu zaboravljeni. Mladoženja, Srbin, i njegova svadbena povorka odlaze fijakerima po mladu, Mađaricu. Sve ovo možete ispratiti od 11 do 17 časova u prostorijama Doma kulture Srbobran i prostorijama Кluba za negovanje tradicije i običaja svih naroda i narodnosti Vojvodine. Učestvuju КUD „Stevan Vladislav Кaćanski Bard“, Кlub za negovanje tradicije i običaja svih naroda i narodnosti Vojvodine i udruženje „Ruka spasa – Savka Lazić“ Srbobran. Svatove prate srpski i mađarski tamburaški orkestri.

  

Postavio: Administrator dana 2023.10.09   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 58
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen