Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/4179/danas-je-dan-srbobrana/

Verzija za tampu / To ScreenviewDANAS JE DAN SRBOBRANA!


Na današnji dan, 19.oktobra 1944. godine Srbobran je oslobođen u II Svetskom ratu. Ovaj dan obeležen je polaganjem venaca na spomenike u čast žrtvama u prepodnevnim satima, a potom su održane ulične trke u kojima su učestovali učenici svih škola u našoj opštini. 


Na Trgu slobode okupili su se građani u deset sati kako bi odali počast žrtvama II Svetskog rata koje su položile život u temelje slobode. Delegacije opštine, boračkih udruženja i političkih stranaka (Napredna stranka, SRS, SPS), kao i u ime Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, zamenik pokrajinskog sekretara, Radivoj Paroški, položili su vence na spomenik Slobode, a delegacije opštine i SUBNOR-a i na spomenik stradalom vojniku Borisu Mihailoviču Korotkovu koji je život položio kao vojnik Crvene armije u borbama za oslobođenje Srbobrana na današnji dan 1944.godine. 

Govore su održali Bogdan Ljuština ispred opštinskog SUBNOR-a i u ime lokalne samouprave Radivoj >Debeljački, predsednik opštine Srbobran. 

Svečani program na Trgu slobode programom su uveličali učenici osnovnih škola iz Srbobran kao i hor OŠ Vuk Karadžić.

Nakon polaganja venaca održane su tradiconalne ulične trke učenika svih pet škola sa teritorije naše opštine. 

Galeriju sa fotografijama sa oba događaja možete videti na našoj Facebook stranici

U 19.00h u sali "Pozorištance" održaće se Svečana akademija na kojoj će biti dodeljena Oktobarska priznanja. 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign