Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

20 NOVIH KOMPJUTERA STIGLO U OPŠTINU!


Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Đorđe Dabić uručio donaciju od 20 laptop računara za unapređenje rada lokalne administracije.


Domaćini državnom sekretaru Dabiću bili su predsednik opštine, Radivoj Debeljački i Danijela Vujačić, načelnica lokalne samouprave. Bila je ovo prilika da se razgovara i o budućoj saradnji republičke i lokalne administracije.

- Na prvom mestu, želim da se zahvalim državnom sekretaru pri Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, gospodinu Dabiću, na ovoj velikoj donaciji za našu Opštinu, koja će nam biti od velikog značaja. Računari će služiti da se unapredi naša uprava, da budemo funkcionalniji i da na taj način pratimo ono što Republika Srbija kroz digitalizaciju i sve druge procese, koji treba da omoguće našim građanima mnogo transparentniju i bolju dostupnost Opštinske uprave, želi da postigne, kazao je ovom prilikom Debeljački i dodao:

- Trudićemo se, kao lokalna samouprava, da pratimo procedure koje je potrebno ispoštovati kako bi smo došli do nivoa na kom treba da budemo, a kako bi smo građanima bili na usluzi, rekao je Radivoj Debeljački primajući donaciju u ime Opštine Srbobran.

Državni sekretar Đorđe Dabić je izrazio veliko zadovoljstvo što je u Srbobranu, mestu koje prvi put posećuje, te mu je drago što dolazi sa vrednim poklonima.

- Iskoristio bih priliku da svim Srbobrancima čestitam Dan opštine, 19. oktobar. Krivo mi je što, i pored sve dobre volje, nisam uspeo lično da prisustvujem svečanom obeležavanju ovog važnog datuma za Srbobran, kazao je Dabić, između ostalog dodavši:

- Mi ćemo, kao Ministarstvo, da se potrudimo i izađemo u susret gde god budemo u mogućnosti, konkretno, razgovarali smo o projektu koji je u toku i koji bi mogao da se realizuje u Srbobranu, a to je uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta, što bi moglo, ukoliko projekat bude odobren, biti realizovano na radost svih građana koji imaju posla sa opštinskom administracijom, jer će na jednom mestu moći da završe sve svoje poslove. Na taj način će biti otklonjen problem koji postoji svuda, a to je šetnja od šaltera do šaltera. Naše ministarstvo posebno insistira na tome da građani dobiju mogućnost da sve svoje administrativne poslove završe na jednom mestu, želja nam je da na taj način ljudima olakšamo svakodnevni život.

  

Postavio: Administrator dana 2023.10.20   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 52
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen