Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Zdravstvo

I OVOG VIKENDA PREVENTIVNI PREGLEDI U DOMU ZDRAVLJA


Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) saopštio je da će i ovog vikenda u 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije građani moći da urade preventivne preglede. U akciju je ponovo uključen i Dom zdravlja "Dr Đorđe Bastić", koji poziva građane Srbobrana, Turije i Nadalja da iskoriste priliku i jednostavno i brzo izvrše važan zdravstveni pregled.


Akcija je zakazana za subotu i nedelju, 04. i 05. novembar, od 08.00 do 16.00 sati, a građani će moći da urade kardiološki pregled, odnosno EКG, merenje krvnog pritiska i određivanje nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi. Važna napomena za sve one koji žele da izvrše analizu krvi je da najmanje 12 časova pre uzorkovanja ne smeju konzumirati bilo kakvu hranu, niti piti bilo kakve napitke osim vode. Samo u ovom slučaju mogu se dobiti relevantne vrednosti, upozorili su iz Doma zdravlja.

Zakazivanje nije potrebno, već je dovoljno samo da građani odu do zdravstvene ustanove u navedenim danima od 08.00 do 16.00 sati.

Bolesti srca i krvnih sudova vodeći su uzrok obolevanja i umiranja u Srbiji i u svetu. U većini slučajeva kardiološke bolesti izazvane su faktorima rizika koji se mogu kontrolisati ili lečiti – visok krvni pritisak, gojaznost, pušenje, nedovoljna fizička aktivnost. Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima, navedeno je u saopštenju RFZO. Podsećaju da su u oktobru rađeni ultrazvuk dojke, PSA test i pregledi štitaste žlezde. 

Postavio: Administrator dana 2023.11.03

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 57
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen