Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

VILA I BARD ODUŠEVILI PUBLIKU!


Dva KUD-a, jedno veliko druženje, puno pesme i igre i publika koja je vrelih dlanova od aplauza napustila halu sportova bio bi kratak rezime koncerta "Razigrana jesen" koji su održali gostujući Ansambl "Vila" iz Novog Sada i KUD "Bard" iz Srbobrana.


Koncert je bio mix pesme i igre, tako da smo mogli da vidimo splet pesama i igara iz Gruže, ali i koreografiju "Biljana platno beliše", kao i koreografiju "Negotinski motivi", igre iz Svrljiške kotline i još mnogo toga.

Podjednako dobri su bili i Srbobranci i Novosađani tako da je publikauživala od početka do kraja koncerta. Publiku je pozdravila u ime domaćina Zoranka Paroški, a evo šta je rekao Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran ovim povodom:

- Na sve načine se trudimo da podržimo ovakve događaje i nastupe, kultura je jedan od temelja razvoja lokalne zajednice i društva, potrebno je razvijati se svakodnevno i u svim oblastima kako bi imali izvesnu budućnost, potrebno je negovati i učvrstiti tradiciju koju već imamo i koju je potrebno predati budućim generacijama. I ovaj koncert organizuje se u ime te misije, a posebno me raduje saradnju koju uspostavljamo sa Ansamblom 'Vila'. Nadam se da će iz te saradnje napredovati i naš 'Bard'. Srbobran je jedna od lokalnih zajednica koja na pravi način neguje kulturni život.

Iako postoji još od 1934. godine, "Vila" je sinoć nastupila prvi put u Srbobranu.

- Radost je velika zbog zajedničkog nastupa. КUD 'Brad' je od nedavno i član Saveza КUD-ova Srbije, što je veoma dobro u smislu formiranja zajedničke platforme za saradnju i partnerstvo sa državom u ostvarivanju cilja da naša kultura i umetnost postanu još prepoznatljivije. Susreti ove vrste imaju pun smisao kada zajedničkim snagama negujemo i prezentujemo našu bogatu tradiciju, u tom poslu treba da se oslanjamo jedni na druge", rekao je ovom prilikom Milorad Lonić, predsednik Ansambla "Vila" i predsednika Saveza КUD-ova Srbije.

Doprinos koncertu dao je i Dom kulture Srbobran koji je pomogao u realizaciji.

- Dom kulture Srbobran nastoji da kao krovna institucija za kulturu u našoj opštini (pored Narodne biblioteke, naravno) podrži svako dešavanje ili događaj u oblasti kulture i umetnosti, bilo da uključuje kulturno-umetnička društva ili istaknute pojedince, amatere ili renomirane stvaraoce, naše meštane iz opštine ili goste sa strane. Svakako se trudimo, težimo i očekujemo da u budućnosti to bude na jednom još višem nivou, o čemu neprekidno razgovaramo sa predsednicima svih kulturno-umetničkih društava i udruženja u našoj opštini. Sa КUD-om ''Bard'' imamo višedecenijsku izvrsnu saradnju u svim segmentima i nastojimo da se ona još više razvije i unapredi. Oni se uvek rado odazovu našem pozivu i učestvuju u svim dešavanjima koja organizujemo i gotovo da nema manifestacije vezane za našu tradiciju, a da КUD ''Bard'' nije učestvovao, i na tome smo im zaista zahvalni. Takođe, i mi se trudimo da im pomognemo i da ih podržimo u onome što im je potrebno, počevši od ustupanja našeg prostora za probe u sali Malog pozorišta pa do pomoći i podrške oko realizacije koncerata. Večeras smo, eto, imali prilike da uživamo u jednom zaista odličnom koncertu u kojem su učestvovala dva КUD-a, što je još jedno svedočanstvo koliko je neophodna uzajamna saradnja, pomoć i podrška kako između samih КUD-ova međusobno, tako isto i između institucija za kulturu sa jedne strane i КUD-ova sa druge strane i takvu saradnju nastojimo da razvijemo i unapredimo, kazao je povodom koncerta Dejan Korceba, direktor Doma kulture Srbobran.

 

  

Postavio: Administrator dana 2023.11.04

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 50
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen