Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

POKRAJINSKI SEKRETAR ZA SPORT I OMLADINU U TURIJI I NADALJU


Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Rade Basta danas je posetio Turiju i Nadalj gde je u društvu sa predsednikom opštine, Radivojem Debeljačkim i njegovim saradnicima Jovicom Andrićem i Slobodanom Subićem obišao rekonstruisane sportske terene. Naime, tamo su na rukometne terene postavljene Bergo podloge koje se koriste za terene na kojima igraju između ostalog i vrhunski sportisti i profesionalci.


Tokom ove posete izjave su dali pokrajinski sekretar Basta i predsednik opštine Srbobran, Debeljački:

- Možemo se pohvaliti da smo u prethodnom periodu sedam sportskih objekata rekonstruisali u našoj opštini i koristim priliku da se naizmerno zahvalim Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i pokrajinskom sekretaru Danetu Basti koji su nam omogući da se to sve izvede. Zaista smo imali višegodišnju potrebu, a sada smo konačno pronašli sjajnu podršku za realizaciju svih tih projekata, tako da smo na teritoriji svake mesne zajednice uradili barem jedan sportski teren. U Nadalju smo uradili dva, jedan za basket koji se nalazi oza nove zgrade Mesne zajednice i ovaj u školskom dvorištu. Ovo je za Nadalj veoma važno jer u ovom mestu imamo pozitivan prirodni priraštaj, sve više je dece i moramo ulagati u sadržaje koji će im obezbediti dobar razvoj i odrastanje. Cilj na je u budućnosti rekonstruisati i urediti svaki sportski objekat u opštini Srbobran, na sve terene postaviti podlogu kao što je ova u Turiji i Nadalju i tako dobiti dugoročne dobre uslove za bavljenje raznim sportovima na njima, rekao je prilikom obilaska terena u Turiji i Nadalju Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran.

- U opštini Srbobran osećam se uvek prijatno i zadovoljstvo mi je što ima priliku da ponovo posetim Turiju i Nadalj. U prethodne tri godine rekonstruisali smo teren za basket u Srbobranu, u Nadalju je urađen teren za rukomet, a poslednji do sada je urađen teren u Turiji, takođe za rukomet. Vodimo računa i o manjim sredinama i ulažemo u sva mesta u opštini Srbobran. Ovu lokalnu samoupravu ocenjujem kao veoma agilnu i angažovanu, dobili smo ozbiljnog partnera koji je redovno prisutan na našim konkursima sa kojim odlično sarađujemo. Podsećam da je Pokrajinska vlada kroz konkurse Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u protekle tri godine u sportsku infrastrukturu i klubove u opštini Srbobran uložila 17,8 miliona dinara. Samo u teren u Turiji, koji je urađen u ovoj godini, uloženo je 4,6 miliona dinara, rekao je Basta.

 

  

Postavio: Administrator dana 2023.11.09   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 51
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen