Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/4228/u-nedelju-u-domu-zdravlja/

Verzija za tampu / To ScreenviewU NEDELJU U DOMU ZDRAVLJA!


Dom zdravlja "Dr Đorđe Bastić" ponovo će u nedelju, 19. novembra, organizovati preventivne preglede za sve zainteresovane građane. "Preventivni pregledi biće organizovani u nedelju, 19. novembra, u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije. Građani će moći da urade sledeće preglede: merenje telesne mase, izračunavanje stepena uhranjenosti, merenje krvnog pritiska, određivanje glikemije, glikolizirani hemoglobin (HbA1C), i provere lipidni status.


 

Zakazivanje nije potrebno, već je dovoljno samo da građani odu do zdravstvene ustanove navedenog dana od 08.00 do 14.00 sati. Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima. U proteklom periodu rađeni su ultrazvuk dojke, PSA test, pregledi štitaste žlezde, kao i kardiološki pregledi sa kontrolom nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi", navodi se u saopštenju i pozivu.

Tokom ovog i prethodnog meseca organizovani su ultrazvučni pregledi dojke, PSA test, pregledi štitaste žlezde, kao i kardiološki pregledi sa kontrolom nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign