Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

LENKINO SAZVEŽĐE OBASJALO SRBOBRAN


Osam pesnika, osam različitih poetskih izraza, osam energija i četiri gudača su u sali "Pozorištance" napravili vatromet ljubavi upakovan u stihove i muziku. U susret večerašnjoj dodeli književne nagrade "Lenkin prsten" sinoć su dosadašnji dobitnici ove prestižne nagrade govorili svoje stihove, a sve je briljantnim sviranjem vanvremenskih nota u kolorit ljubavnih boja upakovao Beogradski gudački kvartet. 


Svako od pesnika govorio je svoje stihove, na sceni su se smenjivali poete vrhunskog izraza i nadahnuća. Nastupili su Vojislav Karanović, Đorđe Kuburić, Blagoje Baković, Ivan Negrišorac, Jana Aleksić, Dragan Jovanović Danilov, Dragica Stojanović i Saša Radojičić.

U godini kada "Lenkin prsten" postaje punoletan bio je ovo sinoć istinski praznik poezije i najbolja uvertira za večerašnju dodelu ovogodišnje nagrade za najlepšu ljubavnu pesmu u predhodnih godinu dana.

Svečana dodela je večeras sa početkom u 19.00h u sali "Pozorištance".

Poseban trenutak je bio iznenađenje koje je priredio pesnik Dragan Jovanović Danilov, "svojoj sestri po pesmi" Jani Aleksić. Naime, on je nakon njenog nastupa izašao na scenu i uručio joj plaketu koju je osvojila na Festivalu poezije "Orfej sa Dunava" koja se održava u Kostolcu i gde je Jana ove godine osvojila prvu nagradu po mišljenju žirija čiji je predsednik bio prvi dobitnik Lenkinog prstena, Matija Bećković.

Nagrada "Lenkin prsten" se ove godine uručuje pesnikinji iz Beograda i ponosni vlasnik Lenkinog prstena među pesnicima istančanog pera postaće i zvanično Milica Špadijer. Svečanost je večeras u sali "Pozorištance", a početak je u 19.00h.

Evo šta su sinoć između ostalog kazali Blagoje Baković i Dragica Stojanović, a tu je i video zapis nastupa Beogradskog gudačkog kvarteta.

 

  

Postavio: Srbobran.net dana 2023.11.18

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 35
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen