Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

ODRŽANA TRIBINA - JOŠ UVEK VOZIM!


Opštinski savet za bezbednost saobraćaja Srbobran i КLER su danas uz saradnju sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, Savezom paraplegičara i kvadriplegičara Srbije i Gimnazijom i stručnom školom „Svetozar Miletić“ u Srbobranu organizovali tribinu posvećenu povećanju bezbednosti u
saobraćaju za učenike srednje škole pod nazivom “Još uvek vozim”.


„Još uvek vozim„ je program edukacije u okviru Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, koji se uspešno realizuje od 2015. godine u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja.


Tribina je održana u “Pozorištancu”, a cilj iste je bio da osobe sa invaliditetom koje su invaliditet stekle u saobraćajnim nezgodama, prenošenjem ličnog iskustva edukuju učenike Gimnazije i stručne škole „Svetozar Miletić“ o bezbednosti u saobraćaju i poštovanju saobraćajne kulture. Predavači na tribini bili su Milan Srdić ispred Agencije za bezbedednost saobraćaja i Кristina Grbović ispred Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, koja je ispričala svoju ličnu priču. Tribini je prisustvovala i Dragana Nedeljković, nova članica Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije.


Na kraju tribine učenici su imali mogućnost da probaju naočare koje simuliraju korišćenje alkohola i opijata. Na predavanju se pored ličnih priča, govorilo slikovito kroz vizuelne efekte ali i teorijske činjenice o 5 ključnih aspekata koje izazivaju saobraćajnu nezgodu: alkohol i opijati, nepoštovanje brzine, upotreba mobilnih telefona, nevezivanje sigurnosnog pojasa i nenošenje zaštitne opreme. 

Postavio: Srbobran.net dana 2023.11.22

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 61
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen