Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

POMOĆ ZA 22 UGROŽENA DOMAĆINSTVA!


Udruženje građana "Dobro srce" realizuje projekat nabavke i podele ogrevnog drveta za finansijski ugrožena, stara i nemoćna lica. Humanitarnu akciju sa 360.000 dinara finansijski je podržala Naftna industrija Srbije kroz projekat "Zajednici zajedno".


Tokom celog dana aktivisti ovog udruženja tovarili su ogrevno drvo na prikolice i dostavljali ugroženim porodicama kojima će ovaj ogrev koliko toliko pomoći u ovim hladnim danima. Pored ogrevnog drveta, svako domaćinstvo je dobilo i džak krompira.

- Delimo onoliko koliko smo uspeli da obezbedimo za dobijeni novac i sva domaćinstva dobiće po 2,5 kubnih metara, jer smo želeli da pomoć stige do što više porodica. Znamo da su potrebe znatno veće, ali birali smo one najugroženije, sa većim brojem ukućana, posebno dece, jer znamo koliko je teško obezbediti sve što je potrebno za zimske mesece. Uspeli smo da ogrevu pridodamo i krompir, zahvaljujući donaciji jednog humanog pojedinca, rekao je Željko Tuševljak, predsednik Upravnog odbora "Dobrog srca".

Od kako je osnovano udruženje organizovalo oko 200 akcija. Udruženje broji 136 članova koji svakog meseca izdvoji članarinu po 200 dinara, a tako sakupljen novac koristi se kako bi se nekome kome je urgentno potrebno pružila materijalna podrška.

- Nosili smo pakete hrane, higijenske pakete, ogrev, kupovali lekove, plaćali delove računa za struju, delili odeću, obuću, školski pribor i novogodišnje paketiće, pomagali  'Biser', kaže Tuševljak i dodaje:

- Radimo radi sebe i radi tih ljudi, a najveća nagrada nam je osmeh dece kojoj se trudimo da pomognemo. Naš moto je 'Budimo ljudi', rečenica kojom nas je opominjao i usmeravao naš pokojni patrijarh Pavle.

Kako kaže Tuševljak ova donacija NIS-a do sada je najveća koju su dobili,. Pored zahvalnosti ovoj kompanijii, u ime udruženja takođe se zahvalio predsedniku opštine Nešku Čestiću i lokalnoj samoupravi od koje su dobili podršku, a posebno se zahvalio porodici Dragana Belića, poljoprivrednom gazdinstvu Androcki, Milanu Matiću, Jovanu Tešiću, porodici Zorana Mladenovića, kao i svim članovima "Dobrog srca" na čelu sa predsednikom Đorđem Đukićem.

G.D. 

Postavio: Administrator dana 2016.12.06   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin