Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

JUTJUBERI IZ NAŠEG SOKAKA!


Svi imaju Facebook, neki twiter, a neki i svoj you tube kanal. Ko su Jutjuberi iz našeg sokaka?!


YOUTUBE je odavno postao društvena mreža na kojoj se ne gledaju samo smešni video snimci i novi video spotovi muzičkih zvezda. On se koristi za milion drugih stvari. Od raznih tutorijala, pa sve do toga kako skuvati ručak, ili koristiti razne alate.

Tema ovog teksta su jutjuberi. Ko su zapravo i šta rade. Među njima se kriju prave tinejdžerske zvezde. Oni diktiraju trendove, postavljaju pravila, imaju uticaj o kome mnoge "nabeđene zvezde" mogu samo da sanjaju.

Pomenućemo samo Yasserstain iz Novog Sada koji ima gotovo 450.000 pratilaca, a njihovi video klipovi imaju od nekoliko stotina hiljada do par miliona pregleda. Sve je počelo kao zezanje drugara iz škole, a danas je to ozbiljan posao i ova ekipa sasvim pristojno zarađuje od ovog hobija. Imaju fanove, prodaju majce i šalove i svašta nešto. Naravno tu je i novac od reklama, jer prepoznati su od ozbiljnih kompanija koje ih angažuju za svoje promotivne akcije.

Srbobran ima takođe svoje jutjubere. Za sada svi za koje znamo su na nivou amatera koji su svoje you tube kanale pokrenuli iz hobija. Među osnovcima, trenutno na osnovu naših saznanja "najjači" je Marko Car. Logično, jer je car! Ima 361 subskrajbera što je sasvim pristojan broj za dečaka iz sedmog razreda.

Marko Sekulić je učenik OŠ Vuk Karadžić škole i sam osmišljava svoje klipove.

Pored Marka iz ove škole tu su još Elgi Aki Games. To su Emilija Jovanović, učenica sedmog razreda i Aleksandar Lazić, učenik šestog razreda.

Konačno pomenućemo još jedno ime. On se zove David Jelovac, a njegov kanal je David u dijaspori. Kanal je pokrenuo pre tri meseca. Do ove školske godine bio je učenik OŠ Vuk Karadžić, a prošlog leta preselio se kod tate i živi u Nemačkoj. Njegovi klipovi su bez sumnje najkvalitetniji, ali to ne čudi, jer očigledno je da ima veliku stručnu pomoć. Njegov otac Djura je profesionalni snimatelj i tv montažer.

Ovde su i linkovi na kanale ovih mladih, kreativnih ljudi, pa posetite ih i zapratite, sigurno će im to mnogo značiti i biti veliki podsticaj da nastave sa ovim hobijem, a ukoliko budu istrajni i napredovali, ko zna možda neko od njih dostigne slavu velikih jutjubera u regionu.

Dakle, što bi rekao mali Nikola Marić jedan od jutjubera koji je trenutno "u trendu" subskrajbajte se, lajkujte se, šerujte se i bu'te umereni!

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2017.01.08   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 43
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen