Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekonomija

UNOVČITE IDEJU I KRENITE DA RADITE!


Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj opštine Srbobran, u saradnji sa Nevladinom organizacijom ENECA, organizovala je juče predavanje na kojem je promovisan program "Pokreni se za posao". Ove godine će 100 novih preduzetnika dobiti bespovratna sredstva u iznosu do 250.000 dinara za kupovinu opreme neophodne za pokretanje ili unapređenje posla, a na raspolaganju su i brojne poslovne i stručne obuke i savetodavna podrška iskusnih ekonomista.


Ova prezentacija izazvala je veliko interesovanje preduzetnika iz opštine Srbobran, a podršku kroz ovaj program prethodne godine dobile su dve Jelene, Srbobranke - Jelena Marić sa farmom "Carpe Diem" i Jelena Dukić sa proizvodnjom i sušenjem paradajza.

- U budžetu za 2017. godinu imamo sredstva za tu namenu, a i pored toga, opština Srbobran je, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, ušla u dodatni program zapošljavanja u lokalnoj sredini. Izdvojili smo tri miliona dinara za finansiranje javnih radova, preduzetnika i stručne prakse, a istu sumu će obezbediti i država, tako da će i kroz ove programe naši preduzetnici i privrednici moći da poboljšaju svoje poslovanje, rekao je nakon prezentacije Radivoj Debeljački, član Opštinskog veća i rukovodilac Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i dodao:

Svi ljudi koji su danas prisustvovali prezentaciji najverovatnije će i konkurisati za podršku i programu 'Pokreni se za posao', a oni koji ne prođu kod partnerske NVO ENECA koja sprovodi program, imaju šansu da podršku za svoje poslovne ideje dobiju u našim lokalnim programima. Treba pokušati, treba konkurisati, niko ne može da vam garantuje sredstva, ali ukoliko ne konkurišete ne možete ni dobiti.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2017.01.18   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPartneri
Srbobran.net
Agrosimsa
Nijansa
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world