Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

Čestić se zahvalio biračima!


Opštinska izborna komisija objavila je prve preliminarne rezultate izbora koji su juče održani.


Kao što smo sinoć objavili najveći broj glasova birača osvojila je lista Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje, drugi, po mnogima iznenađenje ovih izbora je GG Branko Gajin, a treće mesto pripalo je Socijalistima, odnosno listi Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije (SPS).

Od ukupnog broja birača koji su upisani u birački spisak na izbore je izašlo 8,342 ili 59.57% od kojih su 272 (3,26%) bili nevažeći listići.

Cenzus za ulazak u lokalnu skupštinu sigurno je ostvarila još GG Zoran Dudvarski sa 7,06% ili 569 osvojenih glasova birača, a po svemu sudeći tu  je još Savez Vojvođanskih Mađara, dok na osnovu polednjih informacija, izgleda da lista dr Vojislav Šešelj - SRS, ipak nije uspela da pređe potreban cenzus i dobije mesto u lokalnom parlamentu.. 

Kako su glasali građani opštine Srbobran juče, možete videti ovde, a evo šta su za naš sajt kazali Neško Čestić šef izbornog štaba OO SNS u Srbobranu i kandidat za predsednika opštine i Zoran Mladenović predsednik OO SPS u Srbobranu i predsednik opštine u predhodnom mandatu.- Mi nismo iznenađeni, očekivali smo pobedu, možda malo veći broj glasova na lokalu, s obzirom na podršku koju ima naš premijer Aleksandar Vučić. Rezultatima ostalih učesnika na izborima smo prilično iznenađeni. Očekuju nas razgovori, pratićemo dešavanja na republičkom i pokrajinskom nivou. Ono što ćemo svakako dodatno analizirati je činjenica da imao sto glasova više za republičku listu "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", nego za pokrajinsku. Tu smo takođe malo iznenađeni, možda je to zbog našeg kandidata za republički parlament, ali predstoji nam detaljna analiza postignutog rezultata. Takođe koristim ovu priliku da se zahvalim svim biračima koji su nam ukazali poverenje i prepoznali budućnost i da čestitam svim članovima naše koalicije koji su uložili veliki trud u predizbornoj kampanji, kazao je danas prepodne za naš portal Neško Čestić. 

Zoran Mladenović u jutrošnjoj izjavi je rekao da je za njega kao predsednika opštine najvažnije da je sve prošlo u redu, da nema ozbiljnijih primedbi i da nema poništavanja izbornih radnji na bilo kom biračkom mestu.- Činjenica je da su građani glasali, da smo imali relativno veliku izlaznost i da je Srpska Napredna stranka osvojila najveći procenat i dobila najveće poverenje građana na teritoriji naše opštine. Više nego očigledno, na osnovu preliminarnih rezultata je da nam predstoje ozbiljni razgovori dve, tri, ili više opcija koje će imati odbornike. Sasvim izvesno je da lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" bude ta lokomotiva koja će  predvoditi koaliciju koja bude na čelu lokalne samouprave u periodu koji je pred nama. Sve ostalo biće predmet razgovora i dogovora, ali prepustimo to vremenu, jer ono će najbolje pokazati kako će to izgledati. 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.04.25

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 55
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen