Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/725/nova-ograda-za-most-u-turijiali-i-osvetljenje/

Verzija za tampu / To ScreenviewNOVA OGRADA ZA MOST U TURIJI, ALI I OSVETLJENJE!


Danas su počeli radovi na rekonstrukciji mosta na Velikom bačkom kanalu u Turiji. Ovo je još jedno od obećanja lokalne samouprave koje se ispunjava. Ovaj put na zadovoljstvo Turinaca, ali i opstalih učesnika u saobraćaju.


Nova ograda će značajno povećati bezbednost na mostu u Turiji. Radnici firme Blaško doo koji su ovaj posao dobili da rade danas su započeli sa zamenom stare ograde, novom koja je urađena u skladu sa svim propisima. U njenu proizvodnju utrošeno je preko 800 metara metalnih cevi, saznali smo na licu mesta, a izrada je trajala 11 radnih dana.

Ovo je prva faza rekonstrukcije, a druga podrazumeva elektrifikaciju i rasvetu na mostu, ali i jednog od omiljenih mesta Turinaca i posetilaca Turije tokom prolećnih i letnjih meseci - "Salaš u malom ritu" koji se nalazi u neposrednoj blizini mosta.

- Najavili smo ove radove i kao odgovorni funkcioneri pristupamo njihovoj realizaciji. Stanovnici Turije dugo čekaju rekonstrukciju, imali smo brojne molbe da se ovaj projekat što pre izvede i uspeli smo da obezbedimo sredstva i partnersku podršku za sve što želimo uraditi, ocenio je u današnjoj izjavi, početak radova Neško Čestić, predsednik opštine Srbobran i dodao:

- Ovim mostom kreću se brojna vozila, traktori i poljoprivredne mašine, biciklisti i pešaci, posebno tokom letnjih meseci. Veoma je važno da imamo bezbedan objekat, funkcionalan i siguran za upotrebu. Ova ograda je potpuno u skladu sa propisima, daleko bezbednija od stare koja je zaslužila da bude zamenjena.Sličnih projekata biće još u narednim mesecima, jer nam je infrastrukturna modernizacija svih mesta opštine jedan od prioriteta.

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign