Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

ZA SADA BEZ SKUP┼áTINSKE VE─ćINE!


Kako saznajemo, nakon izbora, u Srbobranu još uvek bez potrebne ve─çine da bi se zakazala konstitutivna skupština...


Kako smo ─Źuli, a to su nam potvrdili predsednik opštine Srbobran, Zoran Mladenovi─ç i predsednik Skupštine opštine Srbobran, Radivoj Paroški, obaveza predsednika Skupštine da u roku od pet dana od dana kada je zvani─Źno obavešten da je proglašena lista onih koji su na izborima ostvarili pozitivan rezultat i dobili poverenje gra─Ĺana da zauzmu 28 odborni─Źkih mesta, sazove sastanak sa nosiocima lista koje su ušle u Skupštinu opštine je ispoštovan. 

Sastanak je zakazao Radivoj Paroški, aktuelni predsednik Skupštine, a odr┼żan je u prošli ─Źetvrtak. Prisustvovali su svi nosioci lista koje su dobili mandate na lokalnim izborima koji su odr┼żani 24.04.2016. i to Zoran Mladenovi─ç (SPS), dr Ilija Gazepov (SNS), Aranka Bergel (SVM), Branko Gajin (GG) i Zoran Dudvarski (GG).

- Smisao ovog sastanka je da se vidi da li je formirana skupštinska ve─çina i da se potom, u skladu sa tim, zaka┼że konstitutivna sednica novog saziva. Na ovom sastanku informisan sam da za sada niko nije uspeo da napravi koaliciju, odnosno da formira skupštinsku ve─çinu, tako da nisam u mogu─çnosti da zaka┼żem konstitutivnu sednicu. Zbog toga zakaza─çu novi sastanak, koji ─çe biti idu─çe nedelje. Ukoliko se ponovi isto, odnosno da niko nema skupštinsku ve─çinu, onda mi preostaje, kao predsedniku Skupštine, da ─Źekam da onaj ko prvi sastavi skupštinsku ve─çinu, napravi koalicioni sporazum i dostavi potpise najmanje 15 odbornika koji podr┼żavaju tu koaliciju, a to je onda dokaz da mogu da sazovem konstitutivnu sednicu, rekao je u izjavi za naš portal Radivoj Paroški, predsedavaju─çi lokalnog parlamenta.

Krajnji rok za odr┼żavanje konstitutivne sednice je 24.jun. Ukoliko se do tada ne odr┼żi, odnosno niko ne napravi skupštinsku ve─çinu, raspisuju se novi izbori i uvode se privremene mere u radu lokalne samouprave. Rok u kome treba da se konstituišu svi organi lokalne samouprave je tri meseca.

U razgovoru sa Radivojem Paroškim saznali smo da je tokom sastanka samo dr Ilija Gazepov, nosilac liste "Aleksandar Vu─Źi─ç - Srbija pobe─Ĺuje" rekao da oni rade na formiranju skupštinske ve─çine i ─Źekaju odre─Ĺene signale iz pokrajine i republike, dok se ostali u─Źesnici nisu izjašnjavali. Po re─Źima Paroškog jedino je još Branko Gajin pitao koji je krajnji rok za odr┼żavanje konstitutivne skupštine.

Da podsetimo, na poslednjim lokalnim izborima lista "Aleksandar Vu─Źi─ç - Srbija pobe─Ĺuje" osvojila je jedanaest mandata, po sedam "Ivica Da─Źi─ç - Socijalisti─Źka partija Srbije (SPS) i Branko Gajin - grupa gra─Ĺana, dva mandata Zoran Dudvarski - grupa gra─Ĺana i jedan mandat "Savez Vojvo─Ĺanskih Ma─Ĺara - Ištvan Pastor". Za ve─çinu potrebno je najmanje 15, jer u skupštini mesta ima za 28 odbornika.

S.Š. 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.05.07

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAAnketa
DA LI SRBIJA PROLAZI GRUPU NA SVETSKOM PRVENSTVU?


» Komentari
» Arhiva anketa
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
O┼á ┼Żarko Zrenjanin U─Źa
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin