Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/742/budi-i-ti-odbojka/

Verzija za tampu / To ScreenviewBUDI I TI ODBOJKAŠ!


Odbojkaški Klub "Mladost" iz Turije  - član druge lige -"Sever" realizovao je u periodu od januara do kraja aprila 2017 projekat "JA SAM ODBOJKAŠ". Projekat je realizovan zahvaljujući razumevanju Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Sekretarijat je obezbedio sredstva na osnovu konkursa 250.000,00 dinara i odnosi se na afirmaciju sporta u Vojvodini.


Osnovna ideja vodilja nam je bila da okupimo što više dečaka da se bave odbojkom, Da decu odvojimo od računara, da se pravilno psihofizički razvijaju kao zdrave ličnosti, da se  uče drugarstvu, fer pleju, da se socijalizuju, kažu iz kluba.

Sredstvima koja su obezbeđena od Sekretarijata, svoj zainteresovanoj deci obezbeđene su lopte, majice i šorcevi za trening. Takođe, omogućen je stručan rad pod nadzorom profesora fizičkog vapitanja Dragana Jojkića.
 
Treninzi  za dečake su potpuno besplatni. Odbojka je prelep - dinamičan sport, ali u poslednje vreme zbog dugotrajnog procesa treninga manji broj dečaka se odlučuje da trenira ovaj sport.
 
 
U proteklih 4 meseca tri puta nedeljno 20 - tak dečaka i 30 - tak devojčica je u zasebnim terminima treniralo pod stručnim nadzorom u sportskoj dvorani u Turiji.
 
 - Mada je formalno ovaj projekat završen - mi smo tek na početku jednog lepog puta. Pozivamo sve zainteresovane dečake i iz Srbobrana i Nadalja i Turije  da nam se jave i da nam se pridruže u narednom periodu - mi radimo - a Vas čekamo, poručili su iz kluba.
 

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Prednosti malih sredina" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign