Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Prednosti malih sredina

OPŠTINA ĆE PODRŽATI USPEŠNE ŽENE U NAŠOJ SREDINI!


Ovo je rekao Neško Čestić, danas prilikom obilaska firme Metal X u Turiji, na čijem čelu je od osnivanja, 2002.godine, vlasnica Ljiljana Kovačić. Iza ove vredne žene je 15 godina mukotrpnog rada, stvaranja i ulaganja u posao. Danas je to firma koja je prepoznatljva na tržištu, sa zaokruženim proizvodnim programom i uslugama, a među partnerima su neke od vodećih kompanija na našem tržištu.


Poseta koja je danas upriličena je bila deo priprema u vezi sa formiranjem poslovnog kluba privrednika i poljoprivrednika naše opštine.

- M imamo obavezu da formiramo ovaj klub i pomognemo svima koji priređuju da se što bolje pozicioniraju, a pre svega da podržimo žene koje se uspešno bave biznisom. Sada mogu da vam kažem da ćemo u septembru, na poziv Privredne komore Austrije, sa jednom delegacijom privrednika iz naše opštine biti gosti u Beču gde ćemo predstaviti privredne i turističke potencijale naše opštine, rekao je danas Čestić i dodao:

- Vrlo brzo nakon te posete otvorićemo i kancelariju opštine Srbobran u Beču koja će služiti za promociju potencijala naše opštine. Nadamo se da ćemo kroz direktne internacionalne kontakte uspeti da uradimo nešto za razvoj naše opštine. Ne želimo samo da sedimo i čekamo šta će uraditi Vlada, predsednik države, nego smo odlučili da nešto i samo probamo i uradimo nešto za našu opštinu, a samim tim i za našu državu Srbiju.

Kao svaki dobar domaćin, Ljiljana Kovačić provela je predsednika Čestića kroz proizvodni pogon, upoznala ga sa paletom proizvoda, ali i pružila mu priliku da vidi ambijent u kome radnici Metal X-a rade.

- Dopada mi se ideja da se obrati pažnja na žene koje su u biznisu i da im se pruži podrška. Sa druge strane, čvrsto verujem da je vreme kada je vladalo mišljenje da se žene nalaze u podređenom položaju u odnosu na muškarce ostalo daleko iza nas. Rukovodeće pozicije su danas podjednako dostupne ženama kao i muškarcima. Smatram da ženu na putu ka uspehu ne može ništa zaustaviti, ali i da joj isto tako ne može ništa pomoći osim individualnog znanja i sposobnosti, reči su Ljiljane Kovačić. 

Više o firmi Metal X možete saznati na njihovom sajtu.

S.Š.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Prednosti malih sredina" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

  

Postavio: Administrator dana 2017.06.05   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 64
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen