Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/787/optina-e-podrati-uspene-ene-u-naoj-sredini/

Verzija za tampu / To ScreenviewOPŠTINA ĆE PODRŽATI USPEŠNE ŽENE U NAŠOJ SREDINI!


Ovo je rekao Neško Čestić, danas prilikom obilaska firme Metal X u Turiji, na čijem čelu je od osnivanja, 2002.godine, vlasnica Ljiljana Kovačić. Iza ove vredne žene je 15 godina mukotrpnog rada, stvaranja i ulaganja u posao. Danas je to firma koja je prepoznatljva na tržištu, sa zaokruženim proizvodnim programom i uslugama, a među partnerima su neke od vodećih kompanija na našem tržištu.


Poseta koja je danas upriličena je bila deo priprema u vezi sa formiranjem poslovnog kluba privrednika i poljoprivrednika naše opštine.

- M imamo obavezu da formiramo ovaj klub i pomognemo svima koji priređuju da se što bolje pozicioniraju, a pre svega da podržimo žene koje se uspešno bave biznisom. Sada mogu da vam kažem da ćemo u septembru, na poziv Privredne komore Austrije, sa jednom delegacijom privrednika iz naše opštine biti gosti u Beču gde ćemo predstaviti privredne i turističke potencijale naše opštine, rekao je danas Čestić i dodao:

- Vrlo brzo nakon te posete otvorićemo i kancelariju opštine Srbobran u Beču koja će služiti za promociju potencijala naše opštine. Nadamo se da ćemo kroz direktne internacionalne kontakte uspeti da uradimo nešto za razvoj naše opštine. Ne želimo samo da sedimo i čekamo šta će uraditi Vlada, predsednik države, nego smo odlučili da nešto i samo probamo i uradimo nešto za našu opštinu, a samim tim i za našu državu Srbiju.

Kao svaki dobar domaćin, Ljiljana Kovačić provela je predsednika Čestića kroz proizvodni pogon, upoznala ga sa paletom proizvoda, ali i pružila mu priliku da vidi ambijent u kome radnici Metal X-a rade.

- Dopada mi se ideja da se obrati pažnja na žene koje su u biznisu i da im se pruži podrška. Sa druge strane, čvrsto verujem da je vreme kada je vladalo mišljenje da se žene nalaze u podređenom položaju u odnosu na muškarce ostalo daleko iza nas. Rukovodeće pozicije su danas podjednako dostupne ženama kao i muškarcima. Smatram da ženu na putu ka uspehu ne može ništa zaustaviti, ali i da joj isto tako ne može ništa pomoći osim individualnog znanja i sposobnosti, reči su Ljiljane Kovačić. 

Više o firmi Metal X možete saznati na njihovom sajtu.

S.Š.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Prednosti malih sredina" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign