Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/790/horzoraoduevio-publiku-u-sloveniji/

Verzija za tampu / To ScreenviewHOR "ZORA" ODUŠEVIO PUBLIKU U SLOVENIJI!


Proteklog vikenda, gradski hor „Zora“, pod dirigentskim vođstvom Jasmine Stolić, imao je veliku čast i zadovoljstvo da svečano otvori 22. Evropsku smotru srpskog folklora dijaspore koja se ove godine održala u Portorožu u Sloveniji.


Na poziv organizatora, ovako velike i značajne manifestacije, hor „Zora“ je u subotu pred preko 2000 gledalaca i 3000 učesnika, otpevao slovenačku i srpsku himnu, a nakon toga sa velikim narodnim orkestrom izveo pesmu Tamo daleko. Manifestacija se održavala u veličanstvenoj dvorani Auditorijum koja se nalazi u centru Portoroža, 100 metara od plaže i mora.

U nedelju, pre takmičarskog dela programa, hor „Zora“ održao je i koncert narodnih pesama iz Srbije i na oduševljenje publike i uz velike ovacije otvorio i drugi deo programa.  

  

- Našem horu u dosadašnjem radu ovo je bio jedan od najznačajnijih nastupa u Evropi. Predstaviti opštinu Srbobran na ovako značajnoj manifestaciji bio je veliki izazov. U smotri je učestvovalo preko 50 kulturnih društava, sa preko 3.000 učesnika iz Nemačke, Švajcarske, Francuske, Italije, Austrije, Hrvatske, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i drugih zemalja, a hor „Zora“ je bio jedini predstavnik iz Srbije, koji je svečano otvorio oba dana takmičarskog dela programa, kazala je za naš portal po povratku iz Portoroža, Jasmina Stolić i dodala:

- Organizacija je bila odlična, jako su nas lepo dočekali i na našu veliku radost izrazili oduševljenje i poželeli nastavak ove divne saradnje. Pored zahvalnosti organizatorima, veliku zahvalnost dugujemo opštini Srbobran, koja je podržala naš odlazak, a posebnu zahvalnost izražavamo predsedniku opštine Srbobran Nešku Čestiću koji nas je sve vreme bodrio i pružio nam veliku podršku u našem radu.

S.N.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Prednosti malih sredina" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign