Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

PUBLIKA U SUZAMA, ALI SUZE SU OK!


U susret dvestotom izvođenju, pozorišna publika u Srbobranu sinoć je bila u prilici da uživa u pozorišnoj predstavi "Suze su ok". Sjajna glumačka ekipa predvođena harizmatičnom Tanjom Bošković potpuno je "kupila" Srbobrance i sa scene ispraćena dugim aplauzom.


Melodrama po scenariju Mirjane Bobić Mojsilović i u režiji Milana Karadžića je potresno delo o večitom traženju i želji da svako od nas, čekajući svoj trenutak, na specifičan način ostavi trag. Takođe, ovo je delo priča o iskonskom odnosu muškarca i žene, o tom nedokučivom, mističnom odnosu dva pola. O jednoj ženi koja duboko pati i u jednom trenutku, hrabro i potresno izgovara antologijsku rečenicu „ako ne mogu da budem pesnik, daj mi, Bože, da bar budem poezija“.

Pored Tanje Bošković koja je svojom bravuroznom glumom izmamila suze u publici, u predstavi igraju Petar Mihailović, Rade Marjanović i Milan Caci Mihailović. Kostime je osmislila Angelina Atlagić,  a muziku Isidora Žebeljan.

Bio je ovo praznik i pozorišna predstava koju će Srbobranci dugo pamtiti.

Bez sumnje Dom kulture zaslužuje samo pohvale, jer kontinuiranim gostovanjima i odlično odabranim pozorišnim predstavama uspešno gradi novu pozorišnu publiku i u Srbobran donosi duh "dasaka koje život znače".

Za naš portal nakon odigrane predstave govorili su šarmantni Milan Caci Mihailović i sjajna Tanja Bošković. Saznajte zbog čega Caci Mihailović veruje da nam je pozorište bolje nego društvo u kome živimo i zbog čega Tanju Bošković ponekad grize savest, ali i zašto misli da ne može sve da bude zabava i zašto ne može sve da se doživi, kako kaže, u "ovoj plitkosti koju nam nude kao civilizacijsku tekovinu":

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2017.06.17   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPartneri
Srbobran.net
Agrosimsa
Nijansa
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world