Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Vesti

Mesec dana bez srbobran.net-a ?!


Prošlo je mesec ipo dana od kako smo nedostupni. Od 20.09. do danas, svi mi koji smo povezani sa ovim medijskim projektom, smo odgovarali na pitanje – Šta je sa Srbobran.net-om ?!


Većina članova i posetilaca web portala Srbobran.net je ovo pitanje upućivala sa iskrenom zabrinutošću, iskazujući poštovanje prema svemu što smo u predhodnom periodu uradili na planu informisanja o zbivanjima u Srbobranu. Ali bilo je i dušmana koji su se neskriveno, ili sakriveni iza lažno zabrinutog lica, radovali šteti koju je Srbobran.net pretrpeo hakerskim napadom. Njih posebno pozdravljam ovom prilikom.

Svega je bilo i svakakvih nagađanja. Od predpostavke da smo bili kolaterna šteta u „ratu“ koji se vodio tih dana izmedju srpskih i albanskih hakera, pa do sugestije da se zapitamo ko to ima interes da Srbobran.net ne postoji.

Šta se ustvari desilo, možemo samo da nagađamo. Uspeli smo da saznamo da nam je baza razbijena nekakvom ruskom skriptom. Za slične poduhvate razbijanja sajtova na internetu se  ta skripta na crnom tržištu prodaje po ceni koja varira od 300 do 1.000 evra.

Možda je najslikovitije čitavu ovu situaciju opisao jedan naš prijatelj. On je to ovako video. Ovo je kao npr da imaš kafić i usred noći neko obije vrata, upadnu unutra neki tipovi sa bejzbol palicama i sve polupaju. Sav trud i rad ode do đavola.

Pred Vama je novi Srbobran.net, sa novim cms- om, idejama, entuzijazmom i starim pravilom da je ovo mesto gde će svako dobiti svoju šansu, ukoliko ima šta da kaže ili je učinio nešto što bi moglo da interesuje širu javnost.

Novo na sajtu je da uskoro pokrećemo sekciju blog, tako da svako ko se registruje može da iskoristi mogućnost i piše svoj blog.
Kako bi to rekao jedan moj prijatelj „Cepaj Katalinski“!!!

Autor portala
Srbobran.net
Aleksandar Šijačić 

Postavio: Administrator dana 2008.10.30

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 117
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen