Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/864/ove-godine-22-miliona-za-socijalna-davanja/

Verzija za tampu / To ScreenviewOVE GODINE 22 MILIONA ZA SOCIJALNA DAVANJA


Ovo je podatak koji je izneo danas pred novinare, prilikom posete Eko kampu Udruženja BISER, Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran. On je takođe pohvalio rad volontera u kampu i ukazao na društvenu vrednost postojanja i rada Udruženja BISER.


Danas je drugi dan Eko kampa koji dvanaestu godinu zaredom organizuje Udruženje za pomoć nedovoljno mentalno razvijenim licima BISER. Ove godine slogan kampa je "Budi eko fin", a radionice koje se svakodnevno sprovode uz igru i druženje okupljaju stotinak učesnika svakodnevno.

Treba reći da je kamp inkluzivni, tako da u njegovom radu učestvuju i deca iz tipične populacije. Učesnici se okupljaju svakog jutra u osam sati i zajedno su do četiri popodne. Za sve učesnike obezbeđeni su doručak, užina i ručak.

Svakodnevno kamp posećuju članovi srodnih udruženja iz okoline, a danas su gosti bili iz Feketića, a kamp su posetili i Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran, koji je došao sa dr Ilijom Gazepovim, članom Opštinskog veća zaduženim za oblast zdravstva.

U srdačnom razgovoru sa volonterima, upoznati su sa aktivnostima koje se sprovode u kampu, a najviše vremena proveli su u razgovoru sa učenicima kampa i Slavkom Popić, predsednicom Udruženja BISER koja je bila domaćin posete.

Evo šta je istakao u izjavi za medije Paroški prilikom posete Eko kampu:

Opštinski funkcioneri posetili su i objekat nekadašnje MZ Vašarište, koji je opština kao vlasnik na korišćenje ustupila Udruženju "Biser". Objekat trenutno nije u funkciji, potrebno je renoviranje i adaptacija, a to će svakako biti tema o kojoj će se tek razgovarati.

Sutra u Eko kamp dolaze gosti iz Zrenjanina, a u petak, kako nam je rekao dr Ilija Gazepov svi koji žele da izvrše osnovnu proveru svoga zdravlja i kondicije moći će to da urade, naime "Plavi krug" dolazi u Eko kamp sa svojom ekipom i svi koji to žele moći će da provere nivo šećera u krvi, iizmere visinu, težinu, provere nivo holesterola itd.

Evo i izjave jednog od radioničara, ona se zove Danka Đurić po struci je defektolog i radi u BISER-u:

S.N.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Prednosti malih sredina" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign