Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

DECI OD SRCA NA DAR!


Udruženje "Ruka spasa" okuplja žene iz Srbobrana, koje pre svega kroz svoj aktivizam žele da pokažu da uvek može da se nađe vremena i pomogne onima kojima su podrška i pomoć potrebni. Juče su opremljene darovima posetile bolnicu u Vrbasu.


Njih desetak uzele su učešće u ovoj akciji. Ideja je bila da se olakša boravak dece u bolnici tokom lečenja. Zato su odlučile da doslovno uzmu stvari u svoje ruke. Dogovorile su se, obezbedile materijal i napravile platnene lutke za decu. Ove igračke, slatkiše i društvene ige (Ne ljuti se čoveče...) odnele su juče u bolnicu na odeljenje pedijatrije, gde ih je dočekao načelnik odeljenja dr Bratislav Kažić.

Krenule su iz našeg Doma zdravlja, a podršku im je pružio predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, koji je došao da ih isprati.

Na ovoj podršci zahvalila mu se Savka Lazić, predsednica Udruženja:

A evo šta nam je kazala Radmila Alargić, članica Udruženja koja je došla na ovu ideju:

Na poklonima se zahvalio dr Bratislav Kažić, načelnik Odeljenja pedijatrije, ističući da ovakav vid pomoći uvek dobro dođe.

- Teško je, dete koje se kod nas leči i boravi u zatvorenom prostoru, animirati tokom 24 časa. Nije dovoljno da to samo radi roditelj, mora da postoji odgovarajuća oprema i igračke za tako nešto, u to se, kada imaju vremena, moraju uključiti i medicinske sestre, zato su nam važne ovakve donacije. Zahvalan sam što ste nas posetili, nikada ne razmišljamo o količini i vrednosti poklona, već da li je poklon pogodio pravu metu. Igračke od ovakvog materijala sam viđao i na Institutu za majku i dete i na Betaniji, društvene igre koje smo dobili su nam takođe važne, i sve skupa učiniće da se naši mali pacijenti osećaju bolje tokom boravka u Opštoj bolnici, rekao je dr Kažić.

Sa članicama Udruženja bolnicu je posetila i vd direktorka Doma zdravlja u Srbobranu, dr Kornelija Hušći.

- Mi smo podržali ovu humanu akciju i pružili smo logističku podršku, povezali smo dve institucije i obezbedili smo vozilo, jer smatramo da su ovakve akcije uvek dobrodošle i doprinose stvaranju jedne pozitivne atmosfere u društvu u kojoj svi treba da budemo pre svega ljudi i pomognemo onima kojima je pomoć potrebna. Naš Dom zdravlja usko je povezan sa bolnicom u Vrbasu i svakodnevno sarađujemo. Trudimo se da saradnju unapredimo, da nedostatke otklonimo, probleme zajednički rešavamo i omogućimo što bolju zdravstvenu zaštitu i negu naših pacijenata. Ova akcija Udruženja Ruka spasa je dobar primer razumevanja i veliki podsticaj i nama u zdravstvu da budemo bolji i na usluzi pacijentima. Smatram da je trenutno najveći problem  integrisani zdravstveno informacioni sistem koji još uvek nije potpuno funkcionalan, liste čekanja su velike i svesni smo problema prilikom zakazivanja specijalističkih pregleda, zbog toga molimo pacijente za razumevanje.

S.N.

 

  

Postavio: Administrator dana 2017.07.31   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPartneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin