Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

DECI OD SRCA NA DAR!


Udruženje "Ruka spasa" okuplja žene iz Srbobrana, koje pre svega kroz svoj aktivizam žele da pokažu da uvek može da se nađe vremena i pomogne onima kojima su podrška i pomoć potrebni. Juče su opremljene darovima posetile bolnicu u Vrbasu.


Njih desetak uzele su učešće u ovoj akciji. Ideja je bila da se olakša boravak dece u bolnici tokom lečenja. Zato su odlučile da doslovno uzmu stvari u svoje ruke. Dogovorile su se, obezbedile materijal i napravile platnene lutke za decu. Ove igračke, slatkiše i društvene ige (Ne ljuti se čoveče...) odnele su juče u bolnicu na odeljenje pedijatrije, gde ih je dočekao načelnik odeljenja dr Bratislav Kažić.

Krenule su iz našeg Doma zdravlja, a podršku im je pružio predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, koji je došao da ih isprati.

Na ovoj podršci zahvalila mu se Savka Lazić, predsednica Udruženja:

A evo šta nam je kazala Radmila Alargić, članica Udruženja koja je došla na ovu ideju:

Na poklonima se zahvalio dr Bratislav Kažić, načelnik Odeljenja pedijatrije, ističući da ovakav vid pomoći uvek dobro dođe.

- Teško je, dete koje se kod nas leči i boravi u zatvorenom prostoru, animirati tokom 24 časa. Nije dovoljno da to samo radi roditelj, mora da postoji odgovarajuća oprema i igračke za tako nešto, u to se, kada imaju vremena, moraju uključiti i medicinske sestre, zato su nam važne ovakve donacije. Zahvalan sam što ste nas posetili, nikada ne razmišljamo o količini i vrednosti poklona, već da li je poklon pogodio pravu metu. Igračke od ovakvog materijala sam viđao i na Institutu za majku i dete i na Betaniji, društvene igre koje smo dobili su nam takođe važne, i sve skupa učiniće da se naši mali pacijenti osećaju bolje tokom boravka u Opštoj bolnici, rekao je dr Kažić.

Sa članicama Udruženja bolnicu je posetila i vd direktorka Doma zdravlja u Srbobranu, dr Kornelija Hušći.

- Mi smo podržali ovu humanu akciju i pružili smo logističku podršku, povezali smo dve institucije i obezbedili smo vozilo, jer smatramo da su ovakve akcije uvek dobrodošle i doprinose stvaranju jedne pozitivne atmosfere u društvu u kojoj svi treba da budemo pre svega ljudi i pomognemo onima kojima je pomoć potrebna. Naš Dom zdravlja usko je povezan sa bolnicom u Vrbasu i svakodnevno sarađujemo. Trudimo se da saradnju unapredimo, da nedostatke otklonimo, probleme zajednički rešavamo i omogućimo što bolju zdravstvenu zaštitu i negu naših pacijenata. Ova akcija Udruženja Ruka spasa je dobar primer razumevanja i veliki podsticaj i nama u zdravstvu da budemo bolji i na usluzi pacijentima. Smatram da je trenutno najveći problem  integrisani zdravstveno informacioni sistem koji još uvek nije potpuno funkcionalan, liste čekanja su velike i svesni smo problema prilikom zakazivanja specijalističkih pregleda, zbog toga molimo pacijente za razumevanje.

S.N.

 

  

Postavio: Administrator dana 2017.07.31   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPartneri
Srbobran.net
Agrosimsa
Nijansa
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world