Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Prednosti malih sredina

ZAORANA XVIII SRBOBRANSKA BRAZDA


Jedna od najdugovečnijjih manifestacija u subotu je održana na parcelama AD Pionir u Srbobranu. Okupili su se paori, isterali traktore, okačili plugove i još jednom odredili najbolje u oranju.


Srbobranska brazda ušla je u punoletstvo. Pamtiće se pre svega po vrućini, jer bio je to najtopliji dan u godini. Zvezda upekla, a graške znoja slivale su se niz lice i telo. Svejedno njih dvadesetak, naviknutih na vrućine, orali su njive, a žiri je ocenio brazde i proglasio najbolje.

Počelo je uz tradicionalni bački "fruštuk", a na meniju su bili čvarci, hurka i "friška leba". Učesnike i goste pozdravio je predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški i to na sledeći način:

Pored njega obratili su se sa bine u ime organizatora, Mesne zajednice Srbobran, agronom Slobodan Radić i Maja Đukić. Bili su tu i predsednica SO Srbobran, Milena Alargić, članovi Opštinskog veća, odbornici i funkcioneri lokalne samouprave. Svi oni došli su da podrže poljoprivrednike i svojim prisustvom daju na značaju ovoj manifestaciji.

Dosta se pričalo o poljoprivredi, uglavnom o suši koja je desetkovala rod kukuruza i soje ove godine, ali i mogućnostima da se ova manifestacija ojača i učini još boljom i sadržajnijom.

Počelo je oranjem na starinski način. Prva brazda je uzorana plugom "sa dve konjske snage", a potom su upaljeni agregati i takmičenje je počelo. Evo ko su najbolji orači ove godine:

 1. Laka kategorija:
 1. Zoltan Balzam (Srbobran)
 2. Šerfeze Livia (Srbobran)
 3. Tibor Hulala (Srbobran)
 1. Srednja kategorija:
 1. Atanasković Marko (Turija)
 2. Atanasković Saša (Turija)
 3. Đorđe Dinjaški (Srbobran)
 1. Teška kategorija:
 1. Belić Aleksandar (Srbobran)
 2. Pekalić Atila (Srbobran)
 3. Dojnović Branko (Srbobran)

Da bi smo vam dočarali kako je bilo u subotu dodali smo galeriju fotografija nastalih u subotu na poljima AD Pionir. Možete ih pogledati ovde.

S.Š.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Prednosti malih sredina" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Postavio: Administrator dana 2017.08.07   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen