Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news-archive/1/3/politika/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Freitag, 24. M├Ąrz 2023

Srbobran je danas odao po─Źast stradalima tokom Nato agresije na Saveznu republiku Jugoslaviju 1999. godine. Na današnji dan po─Źelo je bombardovanje koje je trajalo 78 dana. U pravolsavnoj crkvi odr┼żan je parastos, nastupio je hor OŠ "Vuk Karad┼żi─ç" pod dirigentskom rukom nastavnice Aleksandre Šunti─ç i u pratnji soliste na gitari Ilije Zeca, a govorio je predsednik opštine Radivoj Debelja─Źki.

 
Donnerstag, 23. M├Ąrz 2023

Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debelha─Źki danas je odr┼żao sastanak sa ─Źlanovima Saveta MZ Srbobran. Tema je budu─ça saradnja lokalne samouprave i mesnih zajednica

 
Dienstag, 21. M├Ąrz 2023

Ovo je danas najavio predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debelja─Źki, nakon potpisivanja ugovora vrednog 90 miliona dinara.

 
Samstag, 18. M├Ąrz 2023

Predsednik Opštine Srbobran Radivoj Debelja─Źki, ─Źlan Opštinskog ve─ça dr Ilija Gazepov, i zamenik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, me─Ĺuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Radivoj Paroški, obišli su u subotu porodicu Radi─ç, koju je lokalna samoupava nakon što je vatrena stihija progutala ku─çu u kojoj je ┼żivila, smestila u jedan od stanova u vlasništvu Opštine Srbobran.

 
Freitag, 17. M├Ąrz 2023

Penzioneri iz opštine Srbobran od sada mogu da se prijave za Penzionerske kartice u filijali Fonda PIO Vrbas, koja u svom poslovanju pru┼ża usluge i penzionerima iz Srbobrana, Turije i Nadalja. đÜako bi svim penzionerima izašli u susret i omogu─çili im laku i brzu prijavu, zaposleni u filijali Vrbas radi─çe na šalterima u produ┼żenom terminu, do 18.00 ─Źasova sve do 31. marta. Primena Penzionerskih kartica bi─çe omogu─çena penzionerima od 1. oktobra, a do tada bi trebalo da se zajedno stvori mre┼ża društveno odgovornih privrednih subjekata koji ─çe obezbediti posebne pogodnosti za penzionere.

 
Mittwoch, 15. M├Ąrz 2023

Danas su studenti potpisali ugovore o stipendiranju. Opština i ove godine podr┼żava školovanje mladih i na taj na─Źin šalje poruku da su nam potrebni mladi visoko školovani stru─Źnjaci, kako bi se to kolokvijalno kazalo - na kojima svet ostaje. Ukupno preko 100 stipendija je obezbe─Ĺeno za studente.

 

Na ju─Źe odr┼żanoj Izbornoj skupštini OO SNS u prepunoj sali "Pozorištance" za predsednika Opštinskog odbora vladaju─çe stranke u našoj opštini izabran je Radivoj Paroški, doju─Źerašnji poverenik OO, a na njegov predlog za potpredsednike su izglasani jednoglasno Radivoj Debelja─Źki, dr Ilija Gazepov, Milena Alargi─ç i Dejana Aleksijevi─ç. Za sekretara je izabrana Milica Zari─ç.

 
Freitag, 10. M├Ąrz 2023

Sednica je otvorena usvajanjem zapisnika sa prethodnog zasedanja, a zatim je skupštinska ve─çina usvojila Odluku o anga┼żovanju revizora za obavljanje revizije Završnog ra─Źuna bud┼żeta opštine Srbobran za 2022. godinu, Odluku o na─Źinu obavljanja funkcije u organima opštine Srbobran, Odluku o platama, naknadama i drugim primanjima izabranih, imenovanih i postavljenih lica, naknadama odbornika i ─Źlanovima radnih tela u opštini Srbobran, te izmenjenu i dopunjenu Odluku o komunalnom redu i Odluku o postavljanju i uklanjanju objekata za deponovanje i separaciju re─Źnih agregata na vodnom zemljištu na teritoriji opštine Srbobran.

 
Mittwoch, 1. M├Ąrz 2023

Danas su uru─Źeni pokloni mladim roditeljema koji su dobili dete u poslednjem kvartalu prošle godine. Zamenica predsednika opštine, Milica Zari─ç u ime opštine i Saveta za bezbednost uru─Źila im je auto sedišta za decu

 
Dienstag, 14. Februar 2023

Kako saznajemo kompletna rekonstrukcija vodovodne mre┼że vrši se na nekoliko lokacija.

- Kona─Źno da se zamene ove cevi, da se izbaci azbest, da do─Ĺu normalne cevi, ka┼że za RTV Steva Rni─ç koji ┼żivi u Kara─Ĺor─Ĺevoj ulici gde su u toku radovi.

 

 
Mittwoch, 8. Februar 2023

Kako je u izjavi za medije kazao predsednik opštine Radivoj Debelja─Źki, radovi na rekonstrukcije zgrade opštine trebalo bi u narednih nekoliko meseci da budu završeni i kada budu gotovi bi─çe to reprezentativan objekat. Kako je planirano u kompletnu rekonstrukciju ─çe biti ulo┼żeno 38 miliona dinara. Govore─çi o radovima na zgradi opštine Debelja─Źki je još kazao:

 

Ove godine po─Źe─çe izgradnja brze saobra─çajnice Ib reda, od grani─Źnog prelaza Ba─Źki Breg sa Ma─Ĺarskom do grani─Źnog prelaza Nakovo sa Rumunijom, odnosno od Sombora do Kikinde, u du┼żini od 175 kilometara, koja ─çe trajati naredne dve do tri godine.

 
Dienstag, 7. Februar 2023

Opština Srbobran - Opštinsko ve─çe - utvrdilo je kona─Źnu listu studenata kojima je odobrena stipendija za školsku godinu 2022/2023. Prema odluci, pravo na stipendiju dobilo je 107 studenata; 33 studenta 1. godine, 26 studenata viši godina sa prosekom ocena od 7.00 do 7,99, i 48 studenata viših godina sa prosekom ocena od 8.00 do 10.00.

 
Montag, 6. Februar 2023

Ukupno u poslednjem kvartalu prošle godine ro─Ĺeno je 37 novoro─Ĺen─Źadi, dok je tokom cele godine ukupan broj 157. Svi oni su dobili nov─Źanu podršku od 20.000 dinara, koja je ve─ç ispla─çena, bebe su dobile stolice za hranjenje od Opštine Srbobran, kao i raznu drugu opremu od prirodnih materijala od UG "Ruka spasa".
 

 
Freitag, 27. Januar 2023

Danas se proslavlja praznik Sveti Sava koji je ujedno i školska slava. Sveti Sava je utemeljiva─Ź Srpske pravoslavne crkve, dr┼żave i školstva. Smatra se za─Źetnikom srpske srednjovekovne knji┼żevnosti, zaštitnik je prosvetnih ustanova. U svojoj ─Źestitci prosvetnim radnicima i u─Źenicima predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debelja─Źki ka┼że:

 
Mittwoch, 25. Januar 2023

U Srbobranu je danas obele┼żena 81. godišnjica Racije u ju┼żnoj Ba─Źkoj, koja je sprovedena izme─Ĺu 04. i 29. januara 1942. godine u Šajkaškoj oblasti, Novom Sadu i Be─Źeju. Tokom nešto više od tri nedelje organizovanog sprovo─Ĺenja masovnih zlo─Źinu, ┼żivot je izgubilo gotovo 4.000 ljudi. U crkvi Svetog Bogojavljenja Gospodnjeg, odr┼żan je parastos nevinim ┼żrtvama racije, a zatim su kraj spomen plo─Źe na zidu crkve polo┼żeni venci.

 
Donnerstag, 19. Januar 2023

Opština Srbobran u saradnji sa Kompanijom NIS obezbedila je sredstva kako bi se pru┼żila materijalna podrška porodicama u borbi za potomstvo, Ovo je još jedan projekat sa Kompanijom NIS u okviru programa Zajednici zajedno koji je od izuzetnog zna─Źaja za našu opštinu.

 
Sonntag, 1. Januar 2023

Do─Źekali smo Novu godinu. Svako u skladu sa svojim ┼żeljama i mogu─çnostima. Uglavnom mladi su bili u nekoliko kafi─ça gde se slavilo, ipak najve─çi broj naših sugra─Ĺana do─Źek je proveo u svojim ku─çama. Me─Ĺutim da bi sve bilo kako treba neki su morali i da rade. Njih su tokom no─çi, uo─Źi do─Źeka posetili predsedavnici lokalne samouprave sa Radivojem Debelja─Źkim, predsednikom opštine na ─Źelu.

 
Samstag, 31. Dezember 2022

Radivoj Debelja─Źki, predsednik Opštine Srbobran, ─Źestitao je svim gra─Ĺanima novu godinu i po┼żeleo im dobro zdravlje i napredak.

 
Freitag, 30. Dezember 2022

Danas su korisnicima usluga Narodne kuhinje uz redovan obrok uru─Źeni i mesni paketi i kola─Źi koje su pripremili za njih gra─Ĺani naše opštine i pojedina udru┼żenja gra─Ĺana, a u saradnji sa MZ Srbobran. Ju─Źe su poklon pakete dobila deca korisnici materijalno nov─Źane pomo─çi. U Centru za socijalni rad podeljeno je deci preko 200 paketi─ça.

 
Dienstag, 27. Dezember 2022

Danas je odr┼żano zasedanje SO Srbobran. Tokom sednice odbornici su ve─çinom glasova prihvatili i usvojili bud┼żet za narednu godinu. Na Dnevnom redu bilo je 22. ta─Źke.

 
Sonntag, 25. Dezember 2022

Proslava Badnje ve─Źeri sino─ç je organizovana za svu decu koja su došla na plato ispred nekadašnje zgrade mesne zajednice, preko puta katoli─Źke crkve u Srbobranu. Proslavu i podelu paketi─ça deci organizovala je Mesna zajednica Srbobran u saradnji sa lokalnom samoupravom i Domom kulture.

 
Samstag, 24. Dezember 2022

Bo┼żi─çnu ─Źestitku svim vernicima koji ovaj veliki hriš─çanski praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru uputio je predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debelja─Źki.

 
Mittwoch, 21. Dezember 2022

U─Źenici osnovnih škola iz Srbobrana danas su u─Źestvovali u akciji pošumljavanja divlje deponije na Krivaji, u nastavku ulice Jovana Popovi─ça, kod mosti─ça. Sadnice divlje kruške, hrasta lu┼żnjaka, medunca, divlje trešnje, bresta itd obezbedila je opština Srbobran u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu ┼żivotne sredine. 

 

U Srbobranu, na desnoj obali Velikog ba─Źkog kanala u neposrednoj blizini mosta, danas je u vodu pušteno 7.000  jedinki po 200 grama koje su stare oko godinu dana.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign