Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news-archive/1/3/politika/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Donnerstag, 19. April 2018

─îlan Opštinskog ve─ça zadu┼żen za sport i omladinu, kako Srbobran.net saznaje podneo je ostavku na mesto u Opštinskom ve─çu.

 
Mittwoch, 18. April 2018

Ovo je rekao Veljko Krsti─ç koji obra─Ĺuje oko 7 hektara pod povrtarskim kulturama. Kod njega u Nadalju danas su bili u poseti Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran i njegovi saradnici, ─Źlanovi OV, Relja Kurja─Źki i Radivoj Debelja─Źki.

 
Dienstag, 17. April 2018

Bila je ovo još jedna u nizu poseta predsednika opštine Srbobran, Radivoja Paroškog i njegovih saradnika koja ima za cilj upoznavanje sa poslovanjem naših uspešnih privrednika. Tako─Ĺe, ┼żelja naše lokalne samouprave je da ovim susretima upozna probleme na koje privrednici nailaze i ukoliko je to mogu─çe pomogne u njihovom rešavanju.

 
Montag, 26. M├Ąrz 2018

Ocenio je predsednik Opštinskog štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, nakon današnjeg sastanka...

 
Donnerstag, 22. M├Ąrz 2018

Put Kosova i Metohije danas je otišlo 1.005 litara jestivog ulja, 1.000 kg še─çera, 70 kutija pašteta, 10 vre─ça ode─çe za decu, 100 kompleta školskog pribora, tonu sojine poga─Źe i 12 tona kukuruza u zrnu. Ovu humanitarnu pošiljku obezbedila je naša opština u saradnji sa nekolicinom privrednika.

 
Samstag, 17. M├Ąrz 2018

- Za prvo dete majke ─çe dobijati jednokratno 100.000 dinara. Za drugo dete 10.000 mese─Źno, i to 24 meseca. Majka koja rodi tre─çe dete ima─çe 12.000 mese─Źno u toku deset godina, a za ─Źetvrto dete za taj period ukupna pomo─ç ─çe iznositi 18.000 evra. Dr┼żava ─çe obezbediti da svakog meseca majke na ra─Źun dobiju taj novac, rekao je Vu─Źi─ç. Kako je istakao, ove mere ─çe po─Źeti da se primenjuju od 1. jula, a sve ─çe va┼żiti od 1. januara slede─çe godine.

 

Na ju─Źerašnjoj Konferenciji za medije OO SPS zatra┼żena je ostavka od odbornika Zorana Jankovi─ça iz Grupe gra─Ĺana Branko Gajin i da vrati mandat zbog vre─Ĺanja predsednice SO Srbobran, Milene Alargi─ç, na poslednjoj sednici SO Srbobran.

 
Freitag, 16. M├Ąrz 2018

Nakon ju─Źerašnjeg zasedanja Skupštine opštine Srbobran, odborni─Źka grupa "Aleksandar Vu─Źi─ç - Srbija pobe─Ĺuje", uklju─Źuju─çi opštinske funkcionere sa ove liste, odr┼żali su Konferenciju za medije na kojoj su osudili verbalni ispad odbornika Zorana Jankovi─ça.

 
Donnerstag, 15. M├Ąrz 2018

Današnju sednicu Skupštine opštine obele┼żio je nastup za govornicom odbornika Zorana Jankovi─ça, odnosno uvreda koju je uputio predsedavaju─çoj sednice, Mileni Alargi─ç. Teške re─Źi ovog odbornika proizvele su najpre burno negodovanje ve─çine odbornika, a potom prekid sednice i osu─Ĺuju─çu reakciju ve─çine odbornika.

 
Mittwoch, 14. M├Ąrz 2018

Fond za pru┼żanje pomo─çi izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine raspisao je javni poziv za dodelu pomo─çi za ekonomsko osna┼żivanje ┼żena iz izbegli─Źkih i raseljeni─Źkih porodica a u skladu sa nacionalnom strategijom za unapre─Ĺenje polo┼żaja ┼żena i aktivnosti u pravcu poboljšanja rodne ravnopravnosti.

 

Lokalna samouprava obezbedila je sredstva kojima je izvršeno renoviranje prostorija Vatrogasne jedinice MUP-a Srbije u Srbobranu. Stari prozori i vrata su zamenjeni novom pvc stolarijom, postavljena je nova podna obloga, a okre─Źeni su i zidovi prostorija u kojima borave vatrogasci.

 
Donnerstag, 1. M├Ąrz 2018

Povodom 1. marta, Me─Ĺunarodnog dana civilne zaštite u Maloj sali SO Srbobran odr┼żana je sednica Štaba za vanredne situacije.

 
Donnerstag, 15. Februar 2018

Srpska pravoslavna crkva danas slavi Sretenje Gospodnje, a Republika Srbija u znak se─çanja na 15. februar 1804. godine kada je u Orašcu po─Źeo Prvi srpski ustanak, ali i na isti dan 1835. godine kada je proglašen prvi srpski Ustav, obele┼żava Dan dr┼żavnosti.

 
Montag, 5. Februar 2018

Na ─Źelo Opštinskog odbora izabran je doju─Źerašnji poverenik, Jovan Perovi─ç, policajac u penziji, dok su za potpredsednike Opštinskog odbora izabrani Stevan Vuk─Źevi─ç, Dušan Vu─Źkovi─ç i Milana Debelja─Źki. Funkciju sekretara obavlja─çe Tijana ─Éuri─ç.

 
Freitag, 2. Februar 2018

U društvu svojih saradnika, Aranke Bergel, pomo─çnice predsednika, Radivoja Debelja─Źkog i Beate Fodor Sabadoš, ─Źlanova Opštinskog ve─ça, kao i Brašnjo Nandor, odbornik SO Srbobran, predsednik opštine, Radivoj Paroški, ju─Źe je posetio Spomen ku─çi Gion Nandora, vrti─ç "Bambi" Predškolske ustanove "Radost" i Zavi─Źajnu ku─çu.

 

Ovo je nagrada koju ─çe podeliti pet opština koje budfu imale najbolje rezultate u prikupljanju poreza na imovinu, kazala je Jelena Holcinger iz Kancelarije za razvoj i saradnju Vlade Švajcarske, koja je ove nedelje posetila našu opštinu.

 
Montag, 29. Januar 2018

Ve─çinom odborni─Źkih glasova Skupština opštine Srbobran danas je izglasala smenu dr Svetlane Rajak sa mesta direktora Doma zdravlja "dr ─Éor─Ĺe Basti─ç". Na period od šest meseci za vršioca du┼żnosti direktora izabran je dr Radivoj Ostoji─ç.

 
Donnerstag, 25. Januar 2018

Redovna 18. sednica SO Srbobran odr┼ża─çe se u ponedeljak 29.01. Predsednica Skupštine, Milena Alargi─ç na dnevni red stavila je 8.ta─Źaka, izme─Ĺu ostalog, predlog Opštinskog ve─ça za razrešenje dr Svetlane Rajak sa mesta direktora Doma zdravlja "dr ─Éor─Ĺe Basti─ç" u Srbobranu.

 
Mittwoch, 24. Januar 2018

─îulo se danas na konferenciji za medije u Kancelariji za lokalno ekonomski razvoj...

 
Samstag, 30. Dezember 2017

Dragi sugra─Ĺani, neka vas u Novoj godini prati zdravlje, porodi─Źna sre─ça i uspeh na poslu, ka┼że u novogodišnjoj ─Źestitki Zoran Mladenovi─ç, predsednik OO SPS, koju je uputio putem medija i dodaje:

 

Gra─Ĺanima opštine Srbobran ┼żelim puno sre─çe i  li─Źnog zdravlja, mnogo uspeha i radosnih trenutaka, napisao je u ─Źestitki povodom Nove godine, koja je dostavljena medijima, Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran. U ─Źestitki, Paroški još ka┼że:

 
Freitag, 29. Dezember 2017

Za Srbobran.net novogodišnji intervju ekskluzivno je dao predsednik opštine, Radivoj Paroški. U njemu otkriva niz zanimljivih detalja iz svoje politi─Źke karijere, na─Źin na koji razmišlja o Srbobranu i Srbobrancima, šta je dobio, a šta izgubio od kako je "prvi me─Ĺu nama", ali i zbog ─Źega poštuje onu narodnu izreku "tri puta meri, jednom seci"...

 
Dienstag, 26. Dezember 2017

Video nadzor dobi─çe dvorišta Osnovne škole "┼Żarko Zrenjanin U─Źa" u Nadalju, vrti─ç "Bambi" u Srbobranu i velika raskrsnica ulica Cara Lazara, Filipa Višnji─ça i Petra Drapšina.

 
Samstag, 23. Dezember 2017

Bo┼żi─çna ─Źestitka predsednika opštine Srbobran, Radivoja Paroškog:

 

Svim gra─Ĺanima koji slave Bo┼żi─ç po Gregorijanskom kalendaru ─Źestitam ovaj najradosniji hriš─çanski praznik,sa ┼żeljom da predstoje─çe prazni─Źne dane provedete u miru,zdravlju i sre─çi u krugu svojih porodica i prijatelja, napisao je predsednik Opštinskog odbora Socijalisti─Źke partije u Srbobranu, Zoran Mladenovi─ç u ─Źestitki koja je dostavljena medijima.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign