Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news-archive/1/3/politika/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Mittwoch, 15. November 2023

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, me─Ĺuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofi─ç boravio je danas u radnoj poseti opštini Srbobran, gde se sastao sa predsednikom opštine Radivojem Debelja─Źkim.

 
Samstag, 11. November 2023

Srbija od 2012. godine sve─Źano obele┼żava i kao dr┼żavni praznik praznuje 11. novembar, Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Polaganjem venaca na spomen plo─Źe sa imenima svih stradalih tokom Prvog svetskog rata, gra─Ĺani i rukovodstvo Opštine Srbobran, kao i predstavnici organizacija i udru┼żenja, obele┼żili su danas 11. novembar - Dan primirja.

 
Donnerstag, 9. November 2023

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Rade Basta danas je posetio Turiju i Nadalj gde je u društvu sa predsednikom opštine, Radivojem Debelja─Źkim i njegovim saradnicima Jovicom Andri─çem i Slobodanom Subi─çem obišao rekonstruisane sportske terene. Naime, tamo su na rukometne terene postavljene Bergo podloge koje se koriste za terene na kojima igraju izme─Ĺu ostalog i vrhunski sportisti i profesionalci.

 
Mittwoch, 25. Oktober 2023

Njegova ekselencija, ambasador Japana u Srbiji, Imamura Akira, kao i pomo─çnica ministra u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, bora─Źka i socijalna pitanja, Biljana Baroševi─ç, bili su u poseti opštini Srbobran i Udru┼żenju "Biser". Razlog posete je specijalno vozilo koje je ambasada Japana donirala za svakodnevni prevoz korisnika Dnevnog boravka Udru┼żenja "Biser".

 
Sonntag, 22. Oktober 2023

U Turiji i Nadalju danas je obele┼żena 79. godišnjica oslobo─Ĺenja u II Svetskom ratu. Ovim povodom venci su polo┼żeni na spomen obele┼żja sa imenima svih ┼żrtava fašizma ispred Osnovne škole "Petar Drapšin" u Turiji, i u centru Nadalja.

 
Freitag, 20. Oktober 2023

Sve─Źanom akademijom sino─ç, obele┼żen je 19. oktobar - Dan Opštine Srbobran. Radivoj Debelja─Źki, predsednik Opštine Srbobran, i Milena Alargi─ç, predsednica Skupštine opštine Srbobran, uru─Źili su 11 Zahvalnica opštine Srbobran, priznanje za postignute primerene rezultate i uspehe u radu, u─Źinjene podvige, humane podvige, kao i za ispoljenu hrabrost u spasavanju ┼żivota ljudi i materijalnih dobara.

 

Dr┼żavni sekretar u Ministarstvu dr┼żavne uprave i lokalne samouprave, ─Éor─Ĺe Dabi─ç uru─Źio donaciju od 20 laptop ra─Źunara za unapre─Ĺenje rada lokalne administracije.

 
Donnerstag, 19. Oktober 2023

Na današnji dan, 19.oktobra 1944. godine Srbobran je oslobo─Ĺen u II Svetskom ratu. Ovaj dan obele┼żen je polaganjem venaca na spomenike u ─Źast ┼żrtvama u prepodnevnim satima, a potom su odr┼żane uli─Źne trke u kojima su u─Źestovali u─Źenici svih škola u našoj opštini. 

 
Dienstag, 17. Oktober 2023

Na današnjem zasedanju odbornika SO Srbobran doneta je odluka da se ove godine u okviru dodele priznanja povodom 19. oktobra dodeli ukupno jedanaest zahvalnica.

 
Freitag, 6. Oktober 2023

De─Źija nedelja koja se ove godine odr┼żava pod sloganom "Veliko srce dece Srbije" krunisana je danas u Srbobranu De─Źijom olimpijadom u organizaciji Udru┼żenja gra─Ĺana "Na┼ía pri─Źa", lokalne samouprave i osnovnih ┼íkola. Okupilo se preko hiljadu u─Źenika iz pet osnovnih ┼íkola da podele radost bavljenja sportom.┬á

 
Donnerstag, 5. Oktober 2023

U okviru aktivnosti tokom De─Źije nedelje, dva vrti─ça u Srbobranu i vrti─çe u Turiji i Nadalju sa svojim najbli┼żim saradnicima danas je posetio predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debelja─Źki. Tom prilikom razgovarao je sa zaposlenima u ovoj Ustanovi i podelio prijatne trenutke sa decom u Srbobranu, Turiji i Nadalju.  

 
Montag, 2. Oktober 2023

Opština Srbobran uputila je javni poziv za podnošenje predloga za dodelu Oktobarske nagrade opštine Srbobran, Zvanja po─Źasnog gra─Ĺanina opštine Srbobran i Zahvalnice. Oktobarska nagrada opštine Srbobran dodeljuje se za delo koje predstavlja najvrednije dostignu─çe u nauci, kulturi, umetnosti, prosveti, zdravstvu, fizi─Źkoj kulturi, sportu, novinarstvu, proizvodnom radu ili u drugim oblastima privrednog i društvenog ┼żivota. 

 
Mittwoch, 27. September 2023

Odlazak u Gacko delegacija Opštine Srbobran je iskoristila za uspostavljanje kontakata koji mogu prevazi─çi inicijalnu kulturnu saradnju dva mesta. Na─Źelnik ove opštine u Republici Srpskoj, Ognjen Milinkovi─ç, ugostio je u svom kabinetu Radivoja Debelja─Źkog, predsednika Opštine Srbobran i Milicu Zari─ç, zamenicu predsednika Opštine Srbobran, kako bi se upoznali i razgovarali o mogu─çim pravcima saradnje u budu─çnosti.

 
Mittwoch, 20. September 2023

U cilju što manjih povreda i stradanja dece u saobra─çaju danas je mladim roditeljima podeljeno 15 automobilskih sedišta za decu. U akciji su u─Źestovali Opština Srbobran i Savet za bezbednost saobra─çaja. 

 

Delegacija Nacionalnog saveta ma─Ĺarske nacionalne manjine, koju je predvodio predsednik Arpad Fremond, posetila je u utorak vrti─ç "Barbi" Predškolske ustanove "Radost". Poseta je uprili─Źena povodom po─Źetka rada dnevnog boravka u ovom vrti─çu. 

 
Dienstag, 19. September 2023

Opština Srbobran i ove godine deo kampanje Evropska nedelja mobilnosti. U opštini Srbobran ju─Źe je po─Źeo program tradicionalne manifestacije „Evropska nedelja mobilnosti 2023.“ sa sloganom „KRE─ćIMO SE KVALITETNIJE – ŠTEDIMO ENERGIJU“.

 
Freitag, 15. September 2023

U Srbiji se danas obele┼żava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave koji se kao dr┼żavni praznik slavi od 2020. godine.Centralna sve─Źanost je ove godine u Nišu, a u Srbobranu je u 10,00h na Trgu slobode u prisustvu velikog broja gra─Ĺana u organizaciji opštine obele┼żen ovaj dan.

 
Dienstag, 12. September 2023

Ambasador Bugarske Petko Dojkov do─Źekao je ju─Źe u Ambasadi dr┼żave koju predstavlja u Srbiji delegaciju Opštine Srbobran: predsednika Opštine Srbobran Radivoja Debelja─Źkog, zamenicu predsednika Opštine Milicu Zari─ç, Veljka Goluba - predstavnika Srbobran na muzi─Źkom takmi─Źenju za mlade "Srbija u ritmu Evrope", kao i direktora televizijskog programa "Ritam Evrope" Igora đÜaradarevi─ça, izvršnog direktora "Ritam Evrope" Davida Makevi─ça, i šefa organizacije i protokola Lazara Veselinovi─ça.

 
Dienstag, 5. September 2023

Agencija za bezbednost saobra─çaja je 30. avgusta 2023. godine objavila Javni poziv za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama za upotrebljavani traktor. Tim povodom, upu─çen je poziv svim zainteresovanim fizi─Źkim i pravnim licima na teritoriji Republike Srbije, koja ispunjavaju uslove Uredbe o uslovima i na─Źinu sprovo─Ĺenja subvencionisane dodele zaštitnih ramova za upotrebljavani traktor, da zaklju─Źno sa 30. septembrom 2023. godine podnesu zahtev Agenciji za bezbednost saobra─çaja.

 
Dienstag, 29. August 2023

Kompletno kre─Źenje škole, zamena dotrajalih oluka i ure─Ĺenje dvorišta je investicija vredna oko dva miliona dinara i posao je pri kraju tako da škola u Turiji u novom ruhu do─Źekuje svoje ─Ĺake. U ovo su se uverili i ─Źlanovi u┼żeg opštinskog rukovodstva koji su jutros posetili školu u Turiji.

 
Montag, 28. August 2023

U svom godišnjem Programu rada Opštinski savet za bezbednost saobra─çaja Srbobran, kao i prethodnih godina, ima predvi─Ĺene aktivnosti u cilju pove─çanja bezbednosti traktorista u saobra─çaju.

 
Sonntag, 27. August 2023

Srbobran je u subotu bio u znaku jedne od najve─çih ovdašnjih manifestacija. Na poljima AD PIONIR ume─çe su odmerili poljoprivrednici u oranju, a kuvao se i kotli─ç gde su tako─Ĺe izabrani najbolji za 2023. godinu.

 
Donnerstag, 24. August 2023

OSNOVNA ŠKOLA u Nadalju dobija termoizolaciju krova i tavana na zgradi.

 

Opština Srbobran raspisala je javni poziv za u─Źeš─çe direktnih korisnika (privrednih subjekata) u sprovo─Ĺenju mera energetske sanacije porodi─Źnih ku─ça i stanova na teritoriji opštine Srbobran.

 

Na osnovu rezultata do kojih je došla đÜomisija za procenu štete koju je oformio Štab za vanredne situacije Opštine Srbobran, Vlada Srbije donela je odluku o proglašenju elementarne nepogode u opštini Srbobran zbog nastale štetu usled nevremena. SVI GRA─ÉANI đÜOJI SU VE─ć DO SADA, na poziv Opštine Srbobran i Štaba za vanredne situacije, PRIJAVILI ŠTETU, NISU U OBAVEZI DA PONAVLJAJU OVAJ POSTUPAđÜ.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign