Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info
Info
Donnerstag, 15. Februar 2024

U Srbiji se danas obeležava Dan državnosti - Sretenje, kada je u Kragujevcu 1835. donet prvi srpski Ustav - Sretenjski ustav koji je praktično označio i početak stvaranja samostalne i nezavisne države.

 
Montag, 22. Januar 2024

Finansijsku podršku za energetsku sanaciju objekata u našoj opštini dobilo je 55 građana koji su učestovali na konkursu. Danas su potpisani ugovori, a kako smo čuli prvi put opština učestvuje i u ugradnji solarnih panela, kao i instalaciji peći na gas i pelet, što govori da osim o energetskoj efikasnosti građani razmišljaju i o zaštiti životne sredine. Ovim potpisivanjem  je ukupno do sada, kroz ovaj projekat, podržano 155 domaćinstava u našoj opštini.

 
Montag, 1. Januar 2024

Novogodišnja noć je protekla veselo i uobičajeno u dobrom raspoloženju, a osim što su 2024. godinu Srbobranci čekali kod svojih kuća, u restoranima, mnogi su je dočekali na Trgu Republike uz BANDU DRVENU i vatromet u ponoć. Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački sa svojim najbližim saradnicima obišao je zaposlene u javnim službama koji su prošlu noć proveli radno i čestitao je svima Novu godinu i poželeo mnogo uspeha na poslovnom i privatnom planu.

 
Freitag, 29. Dezember 2023

Za socijalno ugrožene porodice i korisnike usluga Narodne kuhinje obezbeđeno je da i na njihovom stolu u vreme praznika bude slatkih kolača, a obezbeđeni su i mesni paketi, kao i konditorski proizvodi za decu u saradnji sa bankom hrane. Podela paketa i sitnih kolača koje su donirali građani naše opštine obavljena je danas u prostorijama Mesnih zajednica u Srbobranu, Turiji i Nadalju.

 
Mittwoch, 27. Dezember 2023

Na današnjoj sednici, odbornici Skupštine opštine Srbobran usvojili su budžet za 2024. godinu, projekciju prihoda i rashoda za naredni period koji će, kako je rečeno, "obezbediti nastavak i završetak svih započetih, ali i pokretanje novih projekata infrastrukturnog opremanja i razvoja, pri čemu briga za sve druge segmente društvenog života -  obrazovanje, zdravstvo, kulturu, sport i druge, neće biti zapostavljena, naprotiv biće unapređena".

 
Freitag, 22. Dezember 2023

Na našim stranicama na društvenim mrežama juče smo objavili informaciju da će ove godine od opštine povodom predstojećih novogodišnjih praznika u našoj opštini deci u predškolskoj ustanovi "Radost" i u osnovnim školama biti podeljeni novogodišnji paketići, tako da ni jedno dete neće ostati bez novogodišnjeg poklona. Akcija je počela juče u vrtićima, a danas je nastavljena u osnovnim školama.

 
Montag, 18. Dezember 2023

Lokalna izborna komisija objavila je preliminarne rezultate parlamentarnih i pokrajinskih izbora koji su održani 17.12. 2023. godine. Lista broj 1 ostvarila je ubedljivu pobedu i osvojila preko 50% glasova birača koji su izašli na izbore.

 
Sonntag, 17. Dezember 2023

Jutros u sedam sati otvorena su biračka mesta širom Srbije,a građani biraju novi državni parlament, a građani u Vojvodini i novi saziv Skupštine AP Vojvodina.

 
Mittwoch, 13. Dezember 2023

Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, prisustvovao je u sredu, u Bačkom Bregu, početku radova na izgradnji brze saobraćajnice poznate pod nazivom "Osmeh Vojvodine", koja će se od granice sa Mađarskom pružati sve do Srpske Crnje i graničnog prelaza sa Rumunijom.

 

Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH u saradnji sa Upravom za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu počeo je sa realizacijom programa Informisanja o imovinskim pravima Srba u Federaciji BiH. Na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine u toku je postupak harmonizacije, tj. uspostave/zamene zemljišnih knjiga.Tim povodom upućenje Javni poziv svim Srbima iz Bosne i Hercegovine da se jave kancelariji za pravnu pomoć.

 
Montag, 11. Dezember 2023

Volonteri Crvenog krsta naše opštine bili su danas gosti u kabinetu predsednika opštine Srbobran gde im je čestitke simbolične poklone i zahvalnice za njihov rad uručili predsednik opštine, Radivoj Debeljački i Goran Radovanivić, sekretar Crvenog krsta.

 

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, Branislav Nedimović, boravio je danas u Srbobranu, gde je obišao stadion Fudbalskog kluba “Srbobran” i sastao se sa čelnim ljudima Opštine, lokalnog sporta i kluba domaćina. Doneo je, kao poklon saveza, komplet dresova i nekoliko lopti.

 
Mittwoch, 15. November 2023

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić boravio je danas u radnoj poseti opštini Srbobran, gde se sastao sa predsednikom opštine Radivojem Debeljačkim.

 
Samstag, 11. November 2023

Srbija od 2012. godine svečano obeležava i kao državni praznik praznuje 11. novembar, Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Polaganjem venaca na spomen ploče sa imenima svih stradalih tokom Prvog svetskog rata, građani i rukovodstvo Opštine Srbobran, kao i predstavnici organizacija i udruženja, obeležili su danas 11. novembar - Dan primirja.

 
Donnerstag, 9. November 2023

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Rade Basta danas je posetio Turiju i Nadalj gde je u društvu sa predsednikom opštine, Radivojem Debeljačkim i njegovim saradnicima Jovicom Andrićem i Slobodanom Subićem obišao rekonstruisane sportske terene. Naime, tamo su na rukometne terene postavljene Bergo podloge koje se koriste za terene na kojima igraju između ostalog i vrhunski sportisti i profesionalci.

 
Mittwoch, 25. Oktober 2023

Njegova ekselencija, ambasador Japana u Srbiji, Imamura Akira, kao i pomoćnica ministra u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Biljana Barošević, bili su u poseti opštini Srbobran i Udruženju "Biser". Razlog posete je specijalno vozilo koje je ambasada Japana donirala za svakodnevni prevoz korisnika Dnevnog boravka Udruženja "Biser".

 
Sonntag, 22. Oktober 2023

U Turiji i Nadalju danas je obeležena 79. godišnjica oslobođenja u II Svetskom ratu. Ovim povodom venci su položeni na spomen obeležja sa imenima svih žrtava fašizma ispred Osnovne škole "Petar Drapšin" u Turiji, i u centru Nadalja.

 
Freitag, 20. Oktober 2023

Svečanom akademijom sinoć, obeležen je 19. oktobar - Dan Opštine Srbobran. Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, i Milena Alargić, predsednica Skupštine opštine Srbobran, uručili su 11 Zahvalnica opštine Srbobran, priznanje za postignute primerene rezultate i uspehe u radu, učinjene podvige, humane podvige, kao i za ispoljenu hrabrost u spasavanju života ljudi i materijalnih dobara.

 

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Đorđe Dabić uručio donaciju od 20 laptop računara za unapređenje rada lokalne administracije.

 
Donnerstag, 19. Oktober 2023

Na današnji dan, 19.oktobra 1944. godine Srbobran je oslobođen u II Svetskom ratu. Ovaj dan obeležen je polaganjem venaca na spomenike u čast žrtvama u prepodnevnim satima, a potom su održane ulične trke u kojima su učestovali učenici svih škola u našoj opštini. 

 
Dienstag, 17. Oktober 2023

Na današnjem zasedanju odbornika SO Srbobran doneta je odluka da se ove godine u okviru dodele priznanja povodom 19. oktobra dodeli ukupno jedanaest zahvalnica.

 
Freitag, 6. Oktober 2023

Dečija nedelja koja se ove godine održava pod sloganom "Veliko srce dece Srbije" krunisana je danas u Srbobranu Dečijom olimpijadom u organizaciji Udruženja građana "Naša priča", lokalne samouprave i osnovnih škola. Okupilo se preko hiljadu učenika iz pet osnovnih škola da podele radost bavljenja sportom. 

 
Donnerstag, 5. Oktober 2023

U okviru aktivnosti tokom Dečije nedelje, dva vrtića u Srbobranu i vrtiće u Turiji i Nadalju sa svojim najbližim saradnicima danas je posetio predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački. Tom prilikom razgovarao je sa zaposlenima u ovoj Ustanovi i podelio prijatne trenutke sa decom u Srbobranu, Turiji i Nadalju.  

 
Montag, 2. Oktober 2023

Opština Srbobran uputila je javni poziv za podnošenje predloga za dodelu Oktobarske nagrade opštine Srbobran, Zvanja počasnog građanina opštine Srbobran i Zahvalnice. Oktobarska nagrada opštine Srbobran dodeljuje se za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u nauci, kulturi, umetnosti, prosveti, zdravstvu, fizičkoj kulturi, sportu, novinarstvu, proizvodnom radu ili u drugim oblastima privrednog i društvenog života. 

 
Mittwoch, 27. September 2023

Odlazak u Gacko delegacija Opštine Srbobran je iskoristila za uspostavljanje kontakata koji mogu prevazići inicijalnu kulturnu saradnju dva mesta. Načelnik ove opštine u Republici Srpskoj, Ognjen Milinković, ugostio je u svom kabinetu Radivoja Debeljačkog, predsednika Opštine Srbobran i Milicu Zarić, zamenicu predsednika Opštine Srbobran, kako bi se upoznali i razgovarali o mogućim pravcima saradnje u budućnosti.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed

 

Pretraga

 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 54
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen