Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info
Info
Freitag, 12. Juli 2024

Danas je Petrovdan. Ovo je poseban dan u Srbobranu. Svake godine na taj dan obeležava se hramovska slava Srpske pravoslavne crkve. Tim povodom Srbobran dobije posebnu dimenziju, po pravilu tu su gosti koji dolaze sa svih strana, a različitim programima koji se dešavaju na ulici i u ugostiteljskim objektima ovaj dan bude drugačiji i svečaniji. Jutros je svoju čestitku svim Srbobrancima uputio predsednik opštine, Radivoj Debeljački.

 
Mittwoch, 10. Juli 2024

Na današnjoj konstitutivnoj sednici SO Srbobran izabrani su nosici vlasti u narednom mandatu. Na čelo opštine, po drugi put, odbornici su izabrali Radivoja Debeljačkog, prvog sa izborne liste "Aleksandar Vučić - Srbobran sutra".

 
Montag, 8. Juli 2024

Seoska slava u Nadalju prošla je baš onako kako se i očekivalo.  Tezge sa raznim đakonijama koje su deo ovakvih svetkovina, bina na kojoj su nastupili članovi lokalnog KUD-a, a na kome se održao potom i koncert Jovana Perišića. Sve u svemu bio je to lep dan za Nadaljčane, došli su gosti sa svih strana, glavne ulice i kafići bili su puni, a Nadalj je pokazao svoj dobri duh i svima ukazao dobrodošlicu.

 
Dienstag, 2. Juli 2024

Predsednica SO Srbobran, Milena Alargić zakazala je za iduću sredu prvu sednicu gde će svoja mesta zauzeti odbornici koji su poverenje građana ostvarili na poslednjim lokalnim izborima. Novi odbornici koji će zastupati u skupštini interese građana sešće po prvi put u veliku salu SO koja je kompletno renovirana i dobila je novi izgled.

 
Mittwoch, 12. Juni 2024

Kao dobrovoljac i pripadnik 549. Motorizovane brigade Prizren, Ranko Pantelić bio je 1999. godine učesnik bitke na Paštriku. Život je izgubio, zajedno sa dvojicom saboraca, rodom iz Futoga i Leskovca, a nakon potpisanog primirja,  prilikom povlačenja Vojske Jugoslavije sa Kosova i Metohije. Kamion u kome su se nalazili pogođen je neprijateljskom granatom iz ručnog bacača.

 
Sonntag, 2. Juni 2024

Na osnovu preliminarnih rezultata koje smo dobili novi saziv SO Srbobran činiće 20 odbornika koalicije "Aleksandar Vučić - Srbobran sutra", 2 odbornika sa liste "Savez vojvođanskih Mađara - dr Balint Pastor", GG "Oslobodimo Srbobran" osvojila je četiri mesta u skupštini, dok je lista koalicije "Nada za Srbobran" poverenjem građana osvojila 2 mandata.

 

Na osnovu podataka koje smo dobili u Opštinskoj izbornoj komisiji svih 28 biračkih mesta je večeras zatvoreno u 20.00h. Svoje biračko pravo iskoristilo je 8.046 birača, odnosno 60.60% od ukupnog broja upisanih. Poslovično prvi su izborni materijal predali sa biračkog mesta 24, Turija.

Prema preliminarnim rezultatima do kojih smo uspeli da dođemo, za listu "ALEKSANDAR VUČIĆ - SRBOBRAN SUTRA" glasalo je 5.167 birača, 64,47% od broja izašlih, što je ukupno 20 odborničkih mandata u lokalnom parlamentu.

 

Kako je saopšteno iz Opštinske izborne komisije, po poslednjim sakupljenim podacima sa 28 biračkih mesta u našoj opštini, do 18.00h svoje pravo da bira na lokalnim izborima za odbornike u SO Srbobran iskoristilo je 6.876 birača, ili 51,78 % od ukupnog broja upisanih u birački spisak.

 

Opštinska izborna komisija objavila je poslednje rezultate izlaznosti na lokalne izbore. Do 14.00h svoje pravo da bira odbornike SO Srbobran iskoristio je 5.017 birač, što u procentima iznosi 37,78% od ukupnog broja upisanih u birački spisak.

 

Na osnovu zvaničnih podataka koje smo dobili iz Opštinske izborne komisije do 12.00h na 28 birališta u našoj opštini izašao je i iskoristio svoje biračko pravo ukupno 3.921 birač.

 

Svih 28 biračkih mesta u opštini Srbobran otvoreno je u 07.00 časova. Kako je saopštila Opštinska izborna komisija, do 10.00 časova, glasala su 2.573 birača, ili 19,38 % od ukupnog broja upisanih. Birališta će biti otvorena do 20.00h. Nakon zatvaranja biračkih mesta članovi izborne komisije počinju sa prebrojavanjem glasova.

 

U Srbiji se danas održavaju izbori u 89 gradova i opština, među kojima i za Skupštinu opštine Srbobran. Građani u Srbobranu, Turiji i Nadalju od 07.00 časova mogu da glasaju na 28 biračka mesta, koja se zatvaraju u 20.00 časova, kada se završava i izborna tišina. U Opštini Srbobran pravo glasa ima 13.278 punoletnih građana.

 
Freitag, 24. Mai 2024

Samo pet tačaka bilo je na Dnevnom redu 42.sednice aktuelnog saziva odbornika u Skupštini opštine Srbobran. Bila je ovo prilika da se 28 odbornika poslednji put sretnu na sednici u ovom sastavu.

 
Dienstag, 21. Mai 2024

Predsednik opštine Radivoj Debeljački i Miloš Jovanović, direktor JKP "Graditelj" danas su bili da vide kako teku radovi na rekonstrukciji asfaltnog dela ulice MIloš Crnjanski.

 
Montag, 20. Mai 2024

Danas su podeljeni pokloni koje je Opština Srbobran u saradnji sa Udruženjem građana "Ruka spasa" namenila deci koja su rođena u prvom kvartalu ove godine. Poklone su roditeljima uručili predsednik opštine, Radivoj Debeljački, načelnica OU, Danijela Grujičić i Savka Lazić.

 
Freitag, 17. Mai 2024

Kako smo čuli danas, poslednji put Vatrogasna jedinica u Srbobranu u okviru svoje opreme za intervencije, dobila je kamion 1985. godine. Od danas su opremljeni novim vozilom za gašenje požara i to ih svrstava u red bolje opremljenih jedinica srazmerne veličline.

 
Donnerstag, 16. Mai 2024

Ministarstvo zaštite životne sredine isporučilo je danas Javnom komunalnom preduzeću "Graditelj" 43 kontejnera zapremine 1.100 litara, i 130 kanti zapremine 240 litara, ukupne vrednosti oko 1,5 miliona dinara. Primopredaji ove opreme prisustvovali su Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, i Robert Jakša, državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine.

 

Prema ugovoru po 2,5 miliona dinara za ovu namenu obezbediće resorno ministarstvo i Opština Srbobran. Ugovor je danas potpisao dr Ilija Gazepov u ime opštine Srbobran.

 
Dienstag, 14. Mai 2024

Ukupno četvrta izborna lista prihvaćena je i proglašena od strane Opštinske izborne komisije. Na listi je 21 kandidat za odbornika, a nosilac liste je Dragoljub Banković iz Novog DSS-a. 

 
Montag, 13. Mai 2024

Lokalni izbori u našoj opštini održaće se 02.juna. U petak 11.05. Opštinska izborna komisija proglasila je treću izbornu listu. Grupa građana pod nazivom "Oslobodimo Srbobran" na izbore izlazi sa 22 kandidata za odbornike u SO Srbobran.

 
Donnerstag, 9. Mai 2024

Danas je u Srbobranu odata počast stradalima tokom II Svetskog rata. Na Dan pobede i Dan Evrope položeni su venci ispod spomen ploče sa imenima boraca koji su položili život na branik otadžbine u borbi protiv fašizma i nacizma. U programu su nastupili hor OŠ "Vuk Karadžić" i pesnik Goran Blagojević, a govorio je predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački. Vence su pored delegacije opštine položili predstavnici boračkih organizacija i udruženja, kao i vodećih političkih stranaka.

 
Sonntag, 5. Mai 2024

Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, uputio je čestitke svim vernicima koji najveći hrišćanski praznik - Vaskrs, obeležavaju prema julijanskom kalendaru.

 
Dienstag, 30. April 2024

Do danas u našoj opštini verifikovane su dve liste koje su predložile svoje kandidate za odbornike. Opštinskoj izbornoj komisiji prvu listu "Aleksandar Vučić - Srbobran sutra"predala je u subotu uveče koalicija koju predvodi Srpska napredna stranka, a druga lista koja je predata i prihvaćena je "Vajdasági Magyar Szövetség- Dr. Pásztor Bálint – Savez vojvođanskih Mađara – dr Balint Pastor".

 

Odbornici SO Srbobran danas su doneli odluku da se kompaniji MIkom iz Novog Sada proda 9 hektara građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni, gde ova firma planira pogon za izgradnju građevinskih kontejnera. U startu fabrika će zapošljavati 200 radnika različitih profila.

 
Montag, 29. April 2024

Opština Srbobran, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije, uručila je danas četiri paketa pomoći izbegličkim porodicama koji podrazumevaju podršku u građevinskom materijalu za adaptaciju i sanaciju kuća u kojim žive. Podrška vredna skoro 2,5 miliona dinara stigla je od Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, iz namenskih fondova Evropske unije. Proces konkurisanja i donošenja odluke o dodeli pomoći organizovalo je Povereništvo za izbeglice i migracije opštine Srbobran.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed

 

Pretraga

 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 66
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen