Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info
Info
Freitag, 18. Dezember 2020

Juče je u galeriji Doma kulture održana svečana dodela ovogodišnje nagrade "Lenkin prsten". Ovogodišnji dobitnik, Miroslav Micić plaketu je primio iz ruku predsednika opštine Srbobran, Radivoja Debeljačkog, dok je novčani deo nagrade uručila vd direktorka Doma kulture, Sonja Stojnović.

 
Sonntag, 29. November 2020

Po rečima mladića koji radi ovaj mural kompletan izgled biće gotov za par dana. Reč je o portretu patrijarha Irineja koji će od sada dočekivati sve koji iz pravca Novog Sada dolaze u Srbobran ili prolaze kroz našu varoš.

 
Dienstag, 24. November 2020

Porodica Dunđerski spada u jednu od najznačajnijih, ako ne i najznačajniju porodicu koja je svojim delima doprinela razvoju Srbobrana i njegovoj promociji pre II Svetskog rata. Danas je u Novom Sadu potpisan protokom naše opštine i Matice srpske "radi unapređenja kvaliteta književnog, obrazovnog i umetničkog rada na području opštine Srbobran i zajedničke realizacije aktivnosti od posebnog značaja za Maticu srpsku i opštinu Srbobran, posebno na istraživanju života i dela porodice Dunđerski".

 
Dienstag, 17. November 2020

Žiri za dodelu Lenkinog prstena, nagrade za najbolju ljubavnu pesmu, koji je radio u sastavu: dr Zoran Đerić (predsednik), dr Dragana V. Todoreskov (članica) i Biljana Puškar (članica), na poslednjoj sednici, 17. novembra 2020. godine, odlučio je da nagradu za najbolju ljubavnu pesmu 2020. godine, LENKIN PRSTEN dobije pesma „Selimo poljupce od kapi do kapi“, Milana Micića, pesnika iz Novog Sada.

 
Donnerstag, 12. November 2020

Stručni žiri nagrade "Lenkin prsten" za najbolju ljubavnu pesmu održao je dve sednice gde je najpre izabrao deset, a potom pet pesama koje su ušle u uži izbor za ovogodišnju nagradu.Evo izveštaja:

 
Montag, 9. November 2020

Radnici JP "Pošta Srbije", novosadske poštonoše Aleksandar Tepić i Zoran Popnovakov, napisali su i objavili knjigu pod naslovom "Priče iz poštanske torbe". Narodna biblioteka organizuje promociju ove knjige, koju ćemo zbog infektivno-bezbednosnog razloga održati u Pozorištancu, u petak, 13.novembra 2020. godine sa početkom u 18,00 sati.

 
Dienstag, 3. November 2020

Tri programa su ove godine, uz obavezno poštovanje svih epidemioloških mera obeležili tradicionalnu manifestaciju u organizaciji Doma kulture, pod nazivom „Dani kulturne tradicije“.

 
Freitag, 23. Oktober 2020

Ove godine Dom kulture u okviru manifestacije „Dani kulturne tradicije“ predstavlja tri programa. Svi programi su besplatni. Molimo vas da se ponašate u skladu sa propisanim merama Vlade republike Srbije kako bi sprečili širenje zarazne bolesti koju izaziva virus Kovid19 i odgovornim ponašanjem doprineli suzbijanju infekcije, poručili su iz Doma kulture u svom pozivu poklonicima kulture.

 
Dienstag, 20. Oktober 2020

Narodna biblioteka Srbobran je prošle godine ustanovila pesničku nagradu „Milan Dunđerskiˮ. Intencija osnivača je da trajno sačuva uspomenu na uglednog zavičajnog pesnika i humanistu, te podstakne međunarodnu interkulturalnu saradnju omladine u nadnacionalnoj zajednici slobodnog umetničkog duha.

 
Samstag, 17. Oktober 2020

Sinoć su proglašeni radovi koji su u velikoj konkurenciji obezbedili mesto na izložbi najboljih slikarskih radova amareta Vojvodine koja će se u novembru održati u Bačkoj Palanci. Ukupno 21 rad koji je prijavljen na Zonsku smotru biće prikazan na pokrajinskoj smotri, a među njima su i dva rada iz Srbobrana.

 
Donnerstag, 15. Oktober 2020

Lepa saradnja dva udruženja građana nastavljena je i ove godine na salašu Tatić gde je održana likovna kolonija gde su se družili članovi udruženja za pomoć MNRO BISER i Udruženja luikovnih stvaralaca ArtCENTAR iz Beograda...

 
Montag, 12. Oktober 2020

U subotu, 17.10. srbobranski Dom kulture biće domaćin Zonske smotre likovnih umetnika Vojvodine.

 
Freitag, 2. Oktober 2020

Dom kulture Srbobran pozvao je sve zainteresovane građane sva tri mesta opštine da uzmu učešće na Opštinskoj smotri likovnih stvaralaca.

 
Dienstag, 29. September 2020

Narodna biblioteka Srbobran obaveštava svoje verne čitaoce, a i nove, da u oktobru mesecu, mesecu knjige, biblioteka upisuje članove sa popustom.

 
Montag, 21. September 2020

Dom kulture vas poziva da prisustvujete koncertu klasične muzike u sali "Pozorištance" 25.09. u petak. Koncert počinje u 18.00h a ulaz je slobodan.

 
Samstag, 19. September 2020

U Narodnoj biblioteci u Srbobranu, uz prisustvo autora, sinoć je predstavljena knjiga "Bunt dece socijalizma" Dušana Vesića, jednog od najznačajnijih i najuticajnijih rock novinara u Jugoslaviji. Moderator, u ime domaćina bio je Milan Đorđević.

 
Freitag, 18. September 2020

Slikarskom kolonijom koja je okupila preko 20 slikara zatvorena je sezona u Turijskoj avliji u Turiji. U prelepom ambijentu dvorišta ovog inspirativnog objekta, uz obalu Velikog bačkog kanala slikari su u opuštenoj atmosferi družeći se, preneli svoje emocije i inspiraciju na slikarsko platno.

 
Donnerstag, 17. September 2020

Učenici II 1 odeljenja OŠ "Jovan Jovanović" sa svojom učiteljicom Snežanom Stanojev danas su u okviru blok časa iz likovnog obrazovanja posetili spomen kuću književnika Nandora Giona gde su radili na temu "Vesela ptica raskošnog tela".

 
Dienstag, 15. September 2020

Posle duge pauze u petak 18.9.2020. sa početkom u 19 sati održaće se prikaz knjige Dušana Vesića  „Bunt dece socijalizma“.

 
Samstag, 12. September 2020

U Muzeju „Staro selo“ Sirogojno do 30. oktobra posetiocima će biti dostupna izložba skulptura Ištvana Fuska, umetnika iz Srbobrana. Izložba nosi naziv „Stari zanati“, a o ovom kulturnom događaju izvestio je Zlatibor pres.

 
Samstag, 5. September 2020

Ovo je naslov serije tekstova koje objavljuje Ilija Tucić, a koji su posvećeni ovoj našoj ravnici. Iza njega je nekoliko knjiga, a neke njegove priče početkom avgusta predstavljene su u dvorištu Doma kulture u Srbobranu, a snimak je postavljen na You tube.

 
Dienstag, 1. September 2020

Novac neophodan za lečenje male Lane Jovanović stiže sa svih strana i sakuplja se na razlićite načine. U subotu je u Turiji održan, tim povodom techno party, a primarni cilj bio je humanitarna pomoć za malu Lanu.

 
Freitag, 28. August 2020

Uz poštovanje svih epidemioloških mera koje je propisao Krizni štab, Dom kulturte u subotu 29.08. organizuje projekciju filma "Alis i grandonačelnik" koja će se održati na otvorenom prostoru.

 
Dienstag, 25. August 2020

Nedavno je Dom kulture u saradnji sa pesnikom i recitatorom Goranom Blagojevićem podsetio na sve pesme koje su se okitile prestižnom književnom nagradom "Lenkin prsten".

 
Freitag, 14. August 2020

Na današnji dan pre deset godina otvorena je Spomen kuća Nandora Giona. Na ovaj način trajno je učinjen doprinos na očuvanju uspomene na Giona i njegovo stvaralaštvo. Evo priče na ovu temu, a ispisuje je Deže Nemet, predsednik Kulturnog centra "Nandor Gion".

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed

 

Pretraga

 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 74
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen