Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekologija

FONDACIJA BRIŽIT BARDO PREPOZNALA NAPORE UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU PRAVA ŽIVOTINJA “BAK”


"BAK" je dobio potvrdu višegodišnjeg rada. Francuska Fondacija BRIŽIT BARDO odobrila je ovom Udruženju iz naše sredine sredstva potrebna za sterilizaciju - kastraciju napuštenih životinja na teritoriji naše opštine.


Udruženje za zaštitu prava životinja “BAK” postoji i radi od 2008.godine, praktično na desetogodišnjicu od osnivanja stiglo je međunarodno priznanje za postignute rezultate, ali i finansijska podrška za akciju sterilizacije napuštenih životinja.

- Konkurisali smo i kada je juče stiglo pismo iz Francuske, sreći nije bilo kraja. Fondacija je pozitivno odgovorila na naš zahtev, tako da ćemo biti u mogućnosti da realizujemo projekat sterilizacije, koji će u mnogome doprineti da na ulicama imamo pse koji lutaju u potrazi za hranom, kazala je za naš portal Svetlana Đorđin, predsednica ovog Udruženja.

- Nije bilo ni malo naivno, priča u razgovoru Svetlana i nastavlja:

- Tražili su od nas da priložimo mnogo dokaza o našem radu i postignutim rezultatima.Prema Fondaciji otišli su na prvom mestu dokazi o tome da smo registrovani,da postojimo određeni broj godina,kao I dokazi o aktivnostima i akcijama koje smo imali u proteklom periodu.Sve se merilo…i rad sa decom  kroz edukaciju u školama i rad na ulici.Poslali smo slike svih onih pasa i mačaka koje smo sklonili sa ulica, udomili, izlečili i slično. Bila je to masa podataka. Iza nas je veliki trud i rad,  ali i pred nama je mnogo rada. Pošto smo znali da je Fondacija Brižit Bardo u svetskim okvirima vrlo respektabilna i da pre nego podrže neki projekat, vrše stroge provere sa strepnjom smo čekali odgovor, odnosno da vidimo da li smo zadovoljili standarde koje su postavili. Zvaničan odgovor od Fondacije kojim ona potvrđuje da će finansirati sterilizacije - kastracije napuštenih životinja na teritoriji naše opštine, stigao je juče. Ovo je jako važan projekat za našu opštinu koji će značajno uticati na broj pasa na našim ulicama i priznaću vam kada je stiglo pismo trebalo mi je dosta vremena da otvorim kovertu, strepeći kakav smo odgovor dobili. Konačno, dobili smo odgovor kakav smo želeli, tako da sam izuzetno srećna i zadovoljna. Ovo je najlepši poklon za deset godina rada Udruženja i najbolja moguća potvrda da radimo ispravnu stvar. Sve ovo daje nam potstrek da radimo još više I da budemo još bolji u rešavanju problema napuštenih životinja.

Nesumnjivo ovo je vest koja će obradovati sve ljubitelje životinja, a ukoliko želite da se aktivirate i postanete član ovog udruženja javite se Svetlani.

S.Š.

Foto:Facebook 

Postavio: Administrator dana 2018.03.22

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen