Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekologija

KATASTROFA - JOŠ JEDAN POMOR RIBE NA KANALU!


Tokom predhodne noći započeo je još jedan pomor ribe na Velikom bačkom kanalu. Od ranog jutra na obali kanala ribolovci, ali i ostali građani sa nevericom prilaze obalama kanala i gledaju stravičan prizor kako se ogromna količina ribe podigla na površinu i bori se za vazduh.


Na licu mesta zatekli smo i ribolovačku službu koja je o ovome obavestila pokrajinsku nadležnu inspekciju. Ono što smo uspeli da saznamo je da je sve počelo tokom noći, a da se riba guši u vodotoku od Vrbasa, a da je udarni deo, odnosno da je najviše ribe na površini od starog šlajza pa nizvodno do izlaska iz Srbobrana ka Turiji. .

Takođe čulo se da je tokom noći mrežama izvađeno na tone ribe koja se bori za život. Prva je stradala bela riba, među kojima je najviše smuđeva i štuke, a kako smo čuli u delu iza objekta Roda primećeni su kapitalni primerci somova. Ipak, najviše ribe koja se bori za život je upravo kod mosta u Srbobranu. Površina vode je bukvalno prekrivena ribom.  O čemu se radi "niko ne zna". Ono što je postalo pravilo kada govorimo o zagađenju Velikog bačkog kanala je činjenica da se ovakve situacije dešavaju gotovo isključivo vikendom i sve počinje noću.

Da li ćemo ikad saznati ko je odgovoran za ovaj pomor ribe, uništavanje flore i faune na Velikom bačkom kanalu je samo jedno od pitanja koja ostaju otvorena. Ono što je izvesno je da nas i dalje sistematski truju i da zbog toga još uvek niko nikad nije podneo ostavku, niko nije smenjen, barem da je to javnosti poznato, a niko nije ni ozbiljnije sankcionisan.

S.N.

 

 

  

Postavio: Srbobran.net dana 2019.11.03   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin