Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / ARTIKULTURIZACIJA

PLAKETA "LENKIN PRSTEN" U RUKAMA DOBITNIKA


Juče je u galeriji Doma kulture održana svečana dodela ovogodišnje nagrade "Lenkin prsten". Ovogodišnji dobitnik, Miroslav Micić plaketu je primio iz ruku predsednika opštine Srbobran, Radivoja Debeljačkog, dok je novčani deo nagrade uručila vd direktorka Doma kulture, Sonja Stojnović.


Pokrovitelji ovogodišnje manifestacije bili su opština Srbobran, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i Ministarstvo za kulturu i informisanje. Pesnik je nagrađen za pesmu „Selimo poljupce od kapi do kapi“, koja je objavljena je u Časopisu za književnost Trag.

- Lenka Dunđerski za mene izražava ono najdublje i najplemenitije što je u čoveku, a to je ljubav. Ova pesma, kao i one iz 2017. godine, nije samo posvećena mojoj supruzi Brani, Brana je moja životna ljubav i gradivno tkivo moje poezije. Kako sam to opisao u jednom stihu, naše dve duše su se srele u pahulji vasione i traju evo 25 godina, što je najbolji znak da ljubav ne može ostariti. Imamo zajednički, veliki posed i zove se ljubav.

U tom našem zajedničkom vremenu podmićujemo to vreme ljubavi. Brana je ušla u moj život, oplemenila ga svojom dobrotom i promenila mene i moje biće, i ove pesme su, ustvari, naš zajednički trag o trajanju duše, negde u kutku vasione. Zahvalan sam na ovoj svečanosti, ona je intimna, divna i topla, osećam da u ovom prostoru ne struje samo Lazina i Lenkina duša, niti samo moja poezija, već da u ovom prostoru struje i naše duše koje u ovom vremenu, nevremenu mogu reći, pokušavaju da sačuvaju ono što je najplemenitije, onu svetlosnu vertikalu koja se zove ljubav. Da sačuvamo ono što je božansko u čoveku, a to je upravo ljubav, istakao je pesnik Milan Micić.

Između ostalog, predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački prilikom dodele nagrade ovogodišnjem dobitniku nagrade za najlepšu ljubavnu pesmu je rekao:

- Manifestacija i književna nagrada ‘Lenkin prsten’ od najvećeg je značaja za opštinu Srbobran. Ove godine imamo posebno zadovoljstvo što je laureat postao, mogu slobodno reći, naš prijatelj Milan Micić, sa kojim snažno sarađujemo već duži niz godina. Dobro je da smo uspeli da u teškoj godini i specifičnoj situaciji sačuvamo manifestaciju i po 15. put dodelimo nagradu. Značaj porodice Dunđerski za Srbobran je veoma veliku i raduje nas uspostavljanje saradnje i potpisivanje sporazuma sa Maticom srpskom, kroz koji ćemo građanima približiti priču o porodici Dunđerski. Privilegovani smo što imamo takvog partnera.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2020.12.18   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 43
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen